Toyota atgriežas Lemānas sacīkstēs ar sporta hibrīdauto LMP1.

Pievienots: 17. oktobrī 2011 12:10 | Autors: Wess Motors | Komentāri: (0)

Pasaules slavenajās izturības sacīkstēs Toyota startēs ar jaunu LMP1 sporta hibrīdautomobiļa modeli ar uzlabotu šasiju, ko izstrādājusi Toyota Motorsport Vācijas nodaļa. Savukārt auto hibrīda dzinēju radījuši Toyota Japānās inženieri.













Dalība Lemānas sacīkstēs būs tikai viena no Toyota debijām jaunajā FIA izturības sacīkšu čempionātā (FIA World Endurance Championship). Piedalīšanās sacīkstēs ļaus Toyota pētīt tās pasaules vadošo hibrīdtehnoloģiju potenciālu.


Sacīkšu komandu veidos Toyota Motorsport galvenā komanda Ķelnē. Gaidāms, ka jaunais automobilis būs gatavs startam 2012. gada sākumā, kad tiks uzsākta intensīva tā testēšanas programma. Detalizēts komandas sastāvs tiks paziņots vēlāk.


Tadaši Jamašina (Tadashi Yamashina), Toyota  Motorsport vadītājs: ‘’Toyota arī agrāk ir piedalījusies Lemānas sacīkstēs, bet tagad, izmantojot mūsu hibrīdtehnoloģijas, tas mums būs līdz šim nepiedzīvots izaicinājums.  Ar mūsu hirbīdtehnoloģijām vēlamies rakstīt jaunas lappuses Lemānas un FIA izturības sacīkšu čempionāta vēsturē. Turklāt mūsu mērķis ir mācīties no pieredzes, ko sniedz dalība šajās augstākā līmeņa sacensībās, lai uzlabotu mūsu automobiļos izmantotās tehnoloģijas.


Lemānas sacīkstes ir leģendāras, un es vēlos izteikt pateicību Lemānas sacīkšu organizatoriem (ACO) un Starptautiskajai automobiļu federācijai (FIA) par viņu  pēdējo mēnešu konstruktīvo sadarbību’’.


Toyota Motorsport atzinību iemantojušie inženieru pakalpojumi un  uzsāktie motorsporta projekti tiek turpināti un tos nekādā veidā neietekmē jaunās sacīkšu programmas uzsākšana.


Kā ražotājs Toyota Lemānas 24 stundu sacīkstēs pēdējo reizi  piedalījās tālajā 1990. gadā ar GT-1 (zemāk attēlā), ar auto, kas uzstādīja slaveno apļa rekordu 1999. gadā.



 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-