Motofrīstaila aizkulises – jaunie nāk ar neredzētiem trikiem.

Pievienots: 17. oktobrī 2011 11:48 | Autors: FMXLatvia | Komentāri: (0)

Jau piekto gadu pēc kārtas Rīgā norisināsies motofrīstaila Pasaules čempionāta Latvijas Grand Prix, kas viennozīmīgi būs ekstrēmākais sporta pasākums, kāds jelkad ir noticis Latvijā. Motofrīstaila speciālisti apgalvo, ka šī gada sacensības ar saviem galvu reibinošajiem trikiem pārsteigs ne tikai tos, kuri nekad šādas sacensības nav vērojuši klātienē, bet arī tos, kuri Arēnā Rīga viesojās pagājušajā gadā, jo motofrīstaila pasaulē ir ienākuši vairāki jauni sportisti, kuri žūriju un labi pazīstamos sportistus pārsteidz ar arvien jauniem un ārkārtīgi bīstamiem trikiem.



Haviers Villegas, Mikels Melero un Džošs Šīhans ir tikai daži no sportistiem, kuri strauji ir ienākuši motofrīstaila elitē, un arvien biežāk no goda pjedestāliem "izbīda" visiem pazīstamās zvaigznes. Speciālisti apgalvo, ka tā vēl nav paaudžu maiņa, jo šie sportisti ir līdzīgā vecumā ar jau labi zināmajiem sportistiem. Šī situācija ir skaidrojama ar to, ka motofrīstaila sacensības nemitīgi attīstās, un ar vecajiem trikiem nevienu vairs pārsteigt neizdodas. Savukārt jaunos un ārkārtīgi bīstamos trikus visbiežāk parāda tie, kuriem vienīgais veids, kā nokļūt elites aprindās, ir parādīt kaut ko vēl neredzētu.

"Nevar salīdzināt to motofrīstailu, ko redzējām Rīgā 2007. gadā, ar to, ko redzēsim šogad. Pat nevar salīdzināt pagājušo ar šo gadu – motofrīstails gada laikā ir piedzīvojis milzīgu izaugsmi, un sacensības Rīgā būs vēl nebijušā līmenī, vēl jo vairāk tāpēc, ka tas ir pirmais Pasaules čempionāta posms pēc četrus mēnešus ilgā pārtraukuma, kurā visi sportisti gatavo trikus, ar kuriem pārsteigt žūriju un konkurentus," atklāj Latvijas Grand Prix organizators Salvis Freimanis. "Šogad Rīgā būs ļoti augsta līmeņa frīstails, tāds, kāds vēl nav bijis," piebilst Mārtiņš Aleksandrovičs.

To, ka jaunā paaudze vēl tikai gatavojas iekarot pasaules motofrīstaila arēnu, apstiprina Latvijas vienīgais motofrīstailists Mārtiņš Aleksandrovičs: "Es trenējos kopā ar vairākiem jaunajiem spāņu frīstailistiem. Šiem puikām ir mazāk par astoņpadsmit gadiem, un tie jau tagad perfekti spēj veikt visus šobrīd aktuālos trikus. Pēc pāris gadiem šie puikas sāks savas sacensību gaitas un pārsteigs pasauli."

Kādus trikus mēs redzēsim nākotnē un vai dubultais atpakaļsalto kļūs par ikdienu, šobrīd ir grūti spriest. "Dubultais backflip ir pilnīgi traks triks, to spēj izpildīt tikai paši trakākie sportisti. Šobrīd konkurence spiež, un šo triku mācās daudzi, arī Denijs Torres. Ar katru dienu parādās arvien trakāki un trakāki triki, taču par tiem maz kas ir zināms. Frīstaila pasaulē viss tiek turēts noslēpumā, neviens neatklāj, ko gatavo un ko ir izdomājis. Arī treniņos sportisti pieslīpē tikai dažus elementus, bet nekad neizpilda tos trakākos trikus un kombinācijas, ko izpilda sacensībās. Tas ir tāpēc, lai lieki neriskētu un par tiem neuzzinātu citi. Austrālieši ir visbīstamākie, jo viņiem tikai pietiek dzirdēt ideju, lai jau pēc brītiņa to parādītu pasaulei," aizkulises atklāj Mārtiņš Aleksandrovičs.

Ballītes ir neatņemama frīstaila sastāvdaļa, to apstiprina arī Aleksandrovičs: "frīstailisti mīl atpūsties pēc šoviem un sacensībām, kur viņi sevi pilnībā izsmeļ gan fiziski, gan garīgi. Spriedze ir ārkārtīga, tāpēc pēc tām viņi mēģina kārtīgi atslēgties." Šogad pēc Latvijas Grand Prix visi dalībnieki būs sastopami bārā "Mad House", kur notiks "NIGHT of the JUMPs Official Afterparty".

Latvijas Grand Prix 2011. gada 22. oktobrī, pulksten 16:00 Arēnā Rīgā notiks, pateicoties Rīgas Domes, būvfirmas Arčers, ceļu būves firmas Binders, būvtehnikas nomas uzņēmumam Kurt Koenig, DPD Latvija un Red Bull atbalstam.


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-