"Riga Baja 2011” – Latvijas un Krievijas čempionāts rallijreidā

Pievienots: 12. augustā 2011 11:31 | Autors: | Komentāri: (0)

„Riga Baja 2011” pulcēs labākos Latvijas un Krievijas rallijreida braucējus. 12. augustā, pulksten 15.00, starts tiks dots Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta kompleksā, bet 13. un 14. augustā sportisti sacentīsies Jēkabpils, Salas un Viesītes apkārtnes ceļos.

No Latvijas savu dalību „Riga Baja 2011” ir apstiprinājuši Aldis Vilcāns (Jelgava), Toms Brants (Rīga), Raivis Zeltiņš (Alūksne), Andrejs Radzēvičs (Grobiņa). „Riga Baja 2011” dalībnieku pulkā būs slaveni Krievijas sportisti: pieckārtējais Dakāras rallijreida un divkārtējais „Silk Way” dalībnieks, trīskārtējs Krievijas čempions, Latvijā labi zināmais Aleksejs Berkuts, kuram stūrmanis ir no Latvijas – Agris Pētersons. 2009. gada „Silk Way” 3. vietas ieguvējs un potenciālais Dakāra 2012 dalībnieks Aleksandrs Terentjevs seniors; divkārtējais „Silk Way” dalībnieks, šā gada pasaules kausa kopvērtējuma līderis un Marokas rallijā pieredzi guvušais Iļja Kuzņecovs. Kopumā uz starta stāsies 19 ekipāžas, četras no tām – ar Latvijas karogu. Turklāt intrigai, 6 pretendenti – uz zelta pjedestāla. Skatītājiem un Rīgas, kā arī Latvijas iedzīvotajiem, viesiem, ieeja BKSB piektdien, 12.augustā bez maksas. Sākums pl.14.00 BKSB.

Jānis Naglis, LAF prezidents: „„Riga Baja 2011” prestiža ziņā ir liekama pirmajā vietā, ja saliekam vienā rindā Baltijas čempionātu rallijā un šīs sacensības. Tas tāpēc, ka tiek iesaistītas arī lielvalstis un pēc prestiža tā tam jābūt.”

V.Kovaļovs: „Latvijas un Krievijas rallijreida čempionātu noteikumi nedaudz atšķiras un pats grūtākais bija šajā projektā noteikumus novienādot. Tā, lai finišā visi sportisti ierastos pēc vieniem kritērijiem un vienādas izpratnes. To mums izdevās atrisināt.”



2010. gada jūnijā rallijreids „Riga Baja” vēsturē iegājis kā pirmais Latvijas un Krievijas atklātā čempionāta kopīgais posms, kurš notika Madonas apkārtnes ceļos. Salīdzinot ar 2010. gadu, „Riga Baja 2011” trase ir kļuvusi garāka. Šogad sportistiem sacensību režīmā būs jāveic apmēram 400 kilometrus. Rallijreida starts tiks dots un pirmais ātrumposms notiks  12. augusta pēcpusdienā Rīgā, Biķernieku Kompleksajā sporta bāzē, 13. augustā norisināsies trīs ātrumposmi: Zasa-Birži, Pērlītes-Silakrogs, Viesīte-Vārnava-Gustiņi-Viesīte, bet 14. augustā vēl divi ātrumposmi: Viesīte-Vārnava-Gustiņi-Viesīte un Silakrogs-Pērlītes.


Rallijreida centrs 12. augustā atradīsies Rīgā, BKSB, bet 13. un 14. augustā – pie Jēkabpils sporta nama Brīvības ielā 2e/1.

Uzvarētāju apbalvošana plānota 14. augustā ap plkst. 20 Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā.

Pagājušajā gadā rallijreids „Riga Baja 2010” kļuva par Latvijas rallijreida un Krievijas rallijreida ceturto posmu. Krievijas čempionāta ieskaitē tieši Latvijā kļuva zināmi 2010. gada sezonas čempioni. Divu dienu sacensībās uz starta izgāja 27 ekipāžas, no kurām 19 pārstāvēja tieši Krieviju, jo vairākās ieskaitēs bija gaidāmas izšķirošās cīņas ne tikai par čempionu tituliem, bet arī par Krievijas čempionāta medaļām.

Par „Riga Baja 2010” čempionu absolūtajā ieskaitē kļuva Krievijas komandas „G-Force Motorsport” braucējs Boriss Gadasins ar „Nissan Pick Up”. Viņš tuvāko sekotāju – Latvijas autosportistu Jāni Nagli („RE Autoklubs”, „Mitsubishi”) apsteidza par sešarpus minūtēm. Tomēr daudz svarīgākas bija Gadasina tiešo konkurentu ieņemtās vietas. Trešo vietu „Riga Baja” izcīnījušais Aleksandrs Miroņenko („Nart Time Gazenergoset”, „Nissan Frontier”) tad arī kļuva par Krievijas čempionu.

Vairāk informācijas www.crosscountry.lv

12.augustā „Riga Baja 2011” laikā būs iespēja uzzināt par unikālā Montekarlo rallija dalībniekiem, kuru automobiļus Moskvič sagatavo R. Elbakjans. Rallijs Montekarlo ir pagajušā gadsimta sporta auto rallijs un pl.14.00 BKSB būs iespēja iepazīties ar pirmo, tikko atjaunoto automobili ar oriģinālo sporta krāsojumu septiņdesmito gadu stilā.


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-