Lai rūsa neēstu tavu auto!

Pievienots: 11. augustā 2011 14:52 | Autors: Ronalds Cimoška, laikraksts "AutoInfo" | Komentāri: (4)

Jūs esat nopircis automašīnu. Viss ir brīnišķīgi, auto mirdz un laistās saulē, motors rūc, sajūsma pārpilda jūsu dvēseli... Bet naktī jūs nevarat mierīgi gulēt. Jums galvā skan šausmīga skaņa, kas iet cauri kauliem — jūs dzirdat, kā rūsa grauž jūsu mīluli.


Ar šo problēmu saskaras visi mūsu platuma grādos dzīvojošie autoīpašnieki bez izņēmuma. Diemžēl metāls ir metāls, un tam ir tendence rūsēt. Neaizmirsīsim, ka mūsu mašīnām ir jāstrādā ļoti agresīvā vidē, it sevišķi ziemas periodā, kad sniega kausējamie reaģenti saēd praktiski jebko — metālu, gumiju un pat betonu, par ko liecina Salu tilta apmaļu nožēlojamais paskats. Daudzi ar koroziju mēģina cīnīties, pārklājot automašīnas apakšu ar dažādām bitumena mastikām, tā cenšoties paildzināt automašīnas mūžu, tomēr bieži vien panāk gluži pretēju efektu. No ārpuses agresīvās vides iedarbība tiek nedaudz apturēta, bet zem pārklājuma ūdenim nav, kur palikt, un rūsa turpina savu darbu.

SIA „KROWN BALTIC” piedāvā Latvijas tirgū Kanādas ražojuma pretkorozijas apstrādes produktus, kas pasaulē jau 30 gadus ir pazīstami ar tirdzniecības zīmolu „KROWN”. Kas ir „KROWN” produkti un ar ko tie atšķiras no citiem pretkorozijas apstrādes veidiem? Pirmsākumi, kā jau mūsu pasaulē ierasts, meklējami militārajās tehnoloģijās. Militāristiem par lielu nožēlu, karš katru dienu nenotiek un tehnika kārtējā militārā konflikta gaidās dažreiz spiesta stāvēt bezdarbībā desmitiem gadu, kas savukārt rūsai ļauj izpausties visā tās krāšņumā. Bet, ja nu rīt sākas karš un atkal jādodas kaujā? Ar sarūsējušu bruņutransportieri tālu netiksi. Uz bitumena bāzes gatavotie smēri, kā jau minējām, nav pats labākais risinājums ne tikai mašīnai, bet arī ložmetējam. Tāpēc tika radīts produkts, kurš ne tikai aizsargāja metāla daļas no korozijas, bet ļāva tām arī brīvi kustēties.

Kas īsti ir „KROWN” pretkorozijas līdzeklis? Tā ir īpaša viela, kas veidota uz videi draudzīgas eļļas bāzes, ar ko tiek pārklātas ne tikai metāla, bet arī gumijas detaļas. Pēc uzklāšanas produkts burtiski iesūcas metālā un izspiež no tā porām ūdeni, tādā veidā apturot korozijas turpmāko izplatīšanos. Ļoti līdzīgi darbojas „GoreTex” audums apģērbā — laiž ārā ūdeni, ļauj „elpot”, tajā pašā laikā nepieļaujot ūdens iekļūšanu. Tāpat tiek paildzināts gumijas detaļu mūžs, ievērojami ierobežojot to izkalšanu. Turklāt šī viela nav toksiska un diezgan patīkami smaržo.

Arī automašīnas apstrādes tehnoloģiskais process krietni atšķiras no ierastā. Pēc automašīnas nomazgāšanas produkts ar speciāliem uzgaļiem tiek rūpīgi uzsmidzināts ne tikai automašīnas apakšai un arkām, bet arī vietām, kas ikdienā paslēptas mūsu acīm, bet ir pastiprināti pakļautas rūsēšanai — spārnu, durvju, sliekšņu iekšpuses, dzinēja pārsega iekšpuse —, īsi sakot viss, kur var iemesties rūsa. Aprūsējušās detaļas pēc apstrādes tiek zināmā veidā iekonservētas, apturot rūsas tālāku iedarbību. Arī dzinēja telpa tiek pakļauta apstrādei, lai pasargātu vadus un kontaktu savienojumus no mitruma un sāls iedarbības. Šis produkts īpaši tiek rekomendēts jaunajām automašīnām, kurām — kā likums — apakšā ir vesels lērums dažādu vadu, savienojumu un elektronisku devēju, kas, braucot pa Latvijas ceļiem, ļoti bieži iziet no ierindas, sagādājot šo automašīnu īpašniekiem ne mazums galvassāpju un finansiālu problēmu. Vienas automašīnas apstrādei tiek patērēti aptuveni 3,5 litri pretkorozijas šķidruma.

Apstrādātajām virsmām SIA „KROWN BALTIC” dod viena gada garantiju. Automašīna pirms apstrādes tiek apskatīta un tiek atzīmētas problemātiskās (aprūsējušās) vietas. Ja apstrādātā virsma sāks rūsēt vai — ja rūsa jau ir bijusi un tā turpinās izplatīties, SIA „KROWN BALTIC” novērsīs šo bojājumu par saviem līdzekļiem. Ja garantijas laikā automašīna būs kādā veidā cietusi, piemēram, tai būs nomainīta pirms tam apstrādātā detaļa, SIA „KROWN BALTIC” veiks nomainītās detaļas apstrādi bez maksas. Rekomendējamais apstrādes biežums — viena reize gadā.

Lai paildzinātu automašīnas mūžu, būtu ieteicama ikgadēja automašīnas apstrāde, sākot no brīža, kad automašīna pamet salonu, tādā veidā panākot vislabāko aizsardzības rezultātu jūsu automašīnai. Šā produkta lietošana neietekmē garantiju jaunai automašīnai. Pats apstrādes process aizņem aptuveni divas stundas. Pa šo laiku klients var pasēdēt kafejnīcā vai uzspēlēt pludmales volejbolu, jo „KROWN BALTIC” centrs atrodas bijušajā „Ford” dīlercentrā „Lidosta”, kurš jau labu laiku ir arī pludmales volejbola centrs „Brazīlija”.

„KROWN” pretkorozijas materiālu dzimtenē Kanādā, kur situācija ar ceļiem ir ļoti līdzīga Latvijai — ziemā ceļu uzturēšanai tāpat tiek izmantoti reaģenti —, ar šo produktu ir apstrādāti 78% automašīnu. Ar pretkorozijas materiālu apstrādā ne tikai automašīnas, šo produktu izmanto arī industriālās tehnikas, tiltu, metāla konstrukciju aizsargāšanai pret rūsu. SIA „KROWN BALTIC” nodrošina apstrādi, arī izbraucot pie klienta ar īpaši aprīkotu mobilo apstrādes transportu.

Atcerieties, ka, šodien investējot sava auto pretkorozijas apstrādē, jūs ietaupīsiet uz auto remonta rēķina, bet pārdot savu auto varēsiet par krietni vien lielāku naudas summu. Tikai neatlieciet šo procedūru līdz brīdim, kad CSDD tehniskās apskates inspektors, auto apskates protokolā ieliek atzīmi „2”. Kam par iemeslu ir virsbūves nesošo elementu korozija!



KROWN

Bezmaksas informācijas tālr. 80201001

e-pasts info@krown.lv

Mājas lapa:

www.krown.lv

www.pretrusa.lv



 

Komentāri:

Atvars - 11. augustā 2011 19:17

Mans a/m ir apstrādāts ar Krown ķīmiju. Šovasar nācās jaukt vaļā durvis, lai veiktu nelielu remontu. Faktiski - visa durbju metāla virsma ir pārklāta ar šo pretrūsas līdzekli. Savukārt - druvju apšuve, skaļruņi nav dabūjušu pretrūsas līdzekļa lietu pateicoties speciļām zondēm, kuras izsmidzināja "krown".

Viesis: Atrums - 16. augustā 2011 16:35

Ari biju krownaa zbs... kaukad 4 meneshus atpakal-tagad servisa taisija hadeni-vov!!!..pats afigel, hadene ka jauna un tiira, jo laikam tie dublji vairs neliip klaat, mehi teica ka prieks kimereeties:) nu un kur bija saruseejis, vairs rusu nemana, taka laikam jau ta kanadas smeere buus pa pirmo!

Viesis: DeAngelo - 23. augustā 2012 14:04

Cik maksā Mercedes E 1997 apstrāde?

Viesis: zeens - 8. oktobrī 2014 21:14

Apstradaju savu passatu rusa bija ! visas malas ! pa pusgadu ko biju nobraucis aizlapju divus caurumus! aizbraucu uz krown tagad cik pētu rusa nau progresējusi! tur kur bija ir bet uz prieksu pagaidam neiet 8men jau braucu! būs procedūra jātkārto!

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-