Čempionu šovs Biķerniekos!

Pievienots: 23. septembrī 2009 17:40 | Autors: Agnis Krauja | Komentāri: (1)

Šo svētdien, 27. septembrī, plkst 14.00 Biķernieku trasē notiks Latvijā vēl nebijis autosporta pasākums - "Rockstar Champions Race", kurā sacentīsies Latvijā pazīstami autosporta meistari no dažādām disciplīnām - autošosejas, rallija, krosa un drifta.

Kurš ir visātrākais? - Leģendārais rallija veterāns Ivars Caune, Eiropas vicečempions autokrosā Aldis Zēbergs, tituliem bagātākais autošosejnieks Jānis Horeliks? Bet varbūt tas ir Latvijas, Baltijas un Ziemeļeiropas rallijkrosa čempions Jānis Bogdanovičs vai pēdējos gados nepārspētais Latvijas rallija čempions Ivars Vasaraudzis vai latviešu nākotnes F-1 cerība Haralds Šlegelmilhs? Autosporta līdzjutēju starpā vienmēr aktuālas bijušas diskusijas par to, kurš būtu ātrākais, ja brauktu ar vienādiem automobiļiem vienādos apstākļos.

"Rockstar Champions Race" organizatori sola, ka atbildes uz šiem jautājumiem pirmo reizi Latvijā būs iespējams rast 27. septembrī pulksten 14:00, kad Biķernieku stadionā izveidotā trasē notiks Baltijā vēl neredzēts autosporta superšovs „Rockstar Champions Race”. Sacensību direktors, Latvijas pirmais drifta čempions Gvido Elksnis cer, ka izdosies šo pasākumu izveidot kā tradīciju, kas katru gadu sezonas noslēgumā pulcēs Latvijas labākos autosportistus, viņu paziņas, draugus un līdzjutējus.

Latvijas autosporta zvaigžņu sacīkstē tiksies deviņpadsmit rallija, autošosejas, autokrosa, drifta, rallijkrosa, motokrosa un motošosejas sportisti, kuriem būs jāpierāda savu ātrumu un precizitāti, kā arī spēju adaptēties pie dažādu spēkratu stūres trīs dažādās disciplīnās. Biķernieku sporta kompleksa stadionā speciāli „Rockstar Champions Race” zvaigžņu sacensībām izveidotas trases autošosejas, rallijkrosa un drifta sacensībām un sportistiem tajās nāksies sacensties ar vienādām, katrai šai disciplīnai speciāli sagatavotām sporta automašīnām – driftam sagatavotiem „BMW M3”, autošosejas paredzētiem „BMW 320” un B-600 klases autokrosa bagijiem.

„Rockstar Champions Race” sacensības svētdien sāksies ar kvalifikācijas braucieniem, kuros autosporta zvaigznes startēs pa izlozes noteiktiem pāriem šosejas un rallijkrosa disciplīnās. Lai arī kvalifikācijas braucienos trasē vienlaikus atradīsies divi sportisti, noteicošais faktors, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, būs ātrums - trasē pavadītais laiks. Braucieni notiks pēc izslēgšanas principa - uzvarētājs tiek tālāk, bet zaudētājs izstājas. Ceturtdaļfinālā tiksies tikai astoņi labākie sportisti, kuriem nāksies savus spēkus pierādīt sev visneierastākajā disciplīnā – driftā. Šajā disciplīnā jau visu izšķirs nevis ātrums, bet riepu svilināšanas un figūru zīmēšanas prasme uz asfalta - sportistus vērtēs žūrija, kura tad arī noteiks - kurš no abiem aci pret aci startējušajiem dalībniekiem ir uzvarējis divkaujā un var turpināt cīņu pusfinālā. Tieši šī iemesla dēļ, ka ceturtdaļfināla uzvarētāju noteiks nevis trasē uzrādītais ātrums, bet gan subjektīva žūrija – mēs, diemžēl, nevarēsim pilnā nopietnībā apgalvot, ka "Rockstar Champions Race" uzvarētājs ir Latvijas ātrākais pilots... Jo ātrāko slidotāju taču nav iespējams noteikt daiļslidošanas sacensībās.

Taču, jebkurā gadījumā – apstākļi visiem pretendentiem būs cik vien iespējams vienlīdzīgi. Pusfinālā tiem četriem sportistiem, kurus pēc drifta izvēlēs žūrija, atkal nāksies sacensties rallijkrosa disciplīnā, un katra pusfināla brauciena uzvarētājs cīnīsies par uzvaru lielajā finālā, kurā divkauja notiks pēc kārtas visās trijās disciplīnās.

Otrdien Biķernieku stadiona trasē dalībnieki pirmo reizi izmēģināja braukšanu ar šosejas "BMW 320", kroskartos un drifta mašīnā "BMW M3". Pēc treniņa gan sportisti, gan klātesošie žurnālisti bija vienisprātis par to, ka sacensības solās būt interesantas, jo braukšana ar katru automašīnu ir pilnīgi savādāka un prasa ātru pielāgošanos. Bez tam, arī trases ir visai specifiskas, lai neteiktu vairāk. Rallijkrosa trase izvietota spīdveja ovālā, kurš atsvaidzināts ar diviem tramplīniem. Šosejas aplim atlicis tikai motobola laukuma perimetrs, kas papildināts ar pāris mākslīgiem līkumiem un ātruma slāpētājiem, izskatās lēnāks par jebkuru brīvdabas kartinga trasi, tādēļ nāk prātā kāda bijušā F-1 pilota Monako ielu trasei veltīts izteikums par helikoptera pilotēšanu guļamistabā... Nu, bet driftā, atšķirībā no klasiskajiem autosporta veidiem, ātrumam un precizitātei nav nozīmes, vajadzīgs tikai gluds asfaltēts laukums...

„Šis vairāk būs šovs autosporta līdzjutējiem „ - atzīst Latvijas rallija čempions Aivis Egle, „Sacensību ideja ir ļoti interesanta. Konkurenti visi būs spēcīgi, taču es vairāk šim pasākumam pieeju kā šovam, bet tas nenozīmē, ka nebūs cīņas."

Andis Neikšāns : "Pēc manām domām visi būs daudzmaz vienādās pozīcijās un nedomāju, ka kādam būs īpašas priekšrocības. Visas mašīnas ir ar klasisko piedziņu, izslēgšanas princips, tas viss būs interesanti."

Haralds Šlegelmilhs : "Solās būt labs pasākums. Nevaru vien sagaidīt, kad varēs doties trasē un sacensties ar citiem braucējiem! Ceru, ka man kā šosejas braucējam aizmugures piedziņa palīdzēs."

Karlīna Štāla : "Man nekas jauns nebūs - atkal jāsacenšas vīru kompānijā. Esmu skatījusies drifta šovus no malas, - varbūt izskatās vienkāršāk, bet tā nemaz nav. Ir jālauž savs braukšanas stils un tas, kurš to spēs izdarīt visātrāk, tas arī cīnīsies par uzvaru. Mums, šosejniekiem, te pietrūkst plašuma, kur attīstīt ātrumu."

Jānis Horeliks : "Sacensības būs interesantas. Es pats pirmo reizi braucu ar drifta auto un kroskartu. Ja būtu vēl nedaudzi treniņi, tad jau piešauties varētu. Daudz nozīmēs tas, kurš braucējs ātrāk pielāgosies braukšanai svešos apstākļos, arī izlozei un veiksmei."

Jānis Bogdanovičs : „Šāds treniņš man ļoti patika. Dažādība pilnveido ikviena sportista meistarību, lai kādā disciplīnā viņš arī startētu. Driftu agrāk nebiju pat redzējis, domāju – tā tikai tāda puišeļu ākstīšanās. Tagad manas domas mainījušās par 180 grādiem, tiešām iepatikās. Labprāt tā patrenētos katru dienu!”

Visplašāko dalībnieku sarakstā pārstāvēti rallija piloti, un to vidū ir tādas zvaigznes kā trīspadsmitkārtējais Latvijas čempions Ivars Caune, pieckārtējais Latvijas čempions Aivis Egle, pieckārtējais Latvijas čempions un divkārtējais Latvijas kausa ieguvējs Ivars Vasaraudzis, divkārtējs Latvijas čempions un Baltijas kausa ieguvējs Dans Leščs, Baltijas kausa ieguvējs un vairāku pasaules rallija čempionāta posmu dalībnieks Andis Neikšāns, Latvijas čempions kartingā, autokrosā, rallijkrosā un rallijā Māris Neikšāns, divkārtējais Latvijas čempions Matīss Mežaks, kā arī pieredzējušie rallija piloti Ivo Ķilpis un Andris Kaļķis.

Autokrosu "Rockstar Champions Race" pārstāvēs četrkārtējais Latvijas, divkārtējais Baltijas un Ziemeļeiropas čempions Jānis Bogdanovičs, Baltijas un trīskārtējais Latvijas čempions, Eiropas vicečempions Aldis Zēbergs, Baltijas un Latvijas čempions Ģirts Mūrnieks, Latvijas čempions autokrosā un Ziemeļeiropas čempions rallijkrosā Ilgonis Krūmiņš.

Trīs sportisti pārstāvēs autošosejas sacensības, to vidū ir vairākkārtējais Latvijas un Baltijas čempions kartingos, Baltijas, Igaunijas un divkārtējais Latvijas čempions autošosejā Jānis Horeliks, pasaulē pazīstamākais Latvijas formulu pilots, Austrijas un Šveices čempions Haralds Šlegelmilhs un vienīgā meitene "Rockstar Champions Race" dalībnieku vidū, pirmā sieviete pasaulē, kura ir uzvarējusi kādā no formulu seriāliem - Beļģijas čempione Kalīne Štāla.

Atsevišķus sporta veidus pārstāvēs Latvijas čempions motokrosā Mārtiņš Aleksandrovičs, pieredzes bagātais motošosejas pārstāvis Bruno Rožkalns, kā arī  Latvijas drifta vicečempions Ervīns Ērglis, kurš pagājušajā sezonā ar panākumiem ir startējis arī rallijkrosā, līdz ar to mūsu redakcijas totalizatorā kļuvis par šo sacensību galveno favorītu.

 Pirmā Latvijas zvaigžņu sacīkste notiks pateicoties ģenerālsponsoram "Rockstar Energy Drink".

Komentāri:

Viesis: fhccrz - 26. septembrī 2011 20:28

wwPItY <a href="http://pufrydxyezhl.com/">pufrydxyezhl</a>, [url=http://osxuzoosestr.com/]osxuzoosestr[/url], [link=http://tptlnrvnerdh.com/]tptlnrvnerdh[/link], http://uskdqdgqgawb.com/

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-