ADAC drošības testi - piekrauts auto var būt ļoti bīstams.

Pievienots: 23. martā 2011 17:22 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (4)

Pavasaris. Depo reklāma nepiekusdama aicina uz lielveikalu iepirkties – „Un tu, kur pirki? – skaidra lieta, veikalā Depo! Tur zemas cenas katru dienu! ” Depo vai kur citur, bet pielādēt automašīnu „līdz jumtam” ir gadījies droši vien katram. Kūdra, lāpstas, puķupodi un Depo ieteiktais ūdenssūknis – ja vajag, tad jāved.

Un viss jau būtu labi, ja ne ceļa situācija, kuru paredzēt praktiski nav iespējams. Strauja bremzēšana vai nedod Dievs, avārija – un nenostiprinātās mantas iet pa gaisu, kā augļi sulas mikserī.

Tieši šādu situāciju nolēmuši pārbaudīt lielākā Eiropas automobiļu kluba ADAC eksperti, kas eksperimentam izmantojuši kravas furgoniņu Fiat Punto, liekot tam ar ātrumu 50 km/h triekties pret stāvošu šķērsli.



Pirmajā mēģinājumā mantas automašīnas bagāžniekā tika saliktas nenostiprinot un iznākums ir šokējošs – Punto bagāžnieks ir pārvērties par kaut ko līdzīgu Japānas piekrastei pēc cunami trieciena. Sēdekļi nespēj aizturēt uz priekšu lidojošo priekšmetu masu, šķembas un lauskas nodara smagus miesas bojājumus braucējiem, bet pēdējo pilienu „pielej” uz visām pusēm izšķaidītā krāsa.



Otrajā eksperimenta fāzē Punto krava tika nostiprināta tik labi, cik vien iespējams. Pasažieri tika pasargāti, tomēr divi flīžu saiņi pret aizmugurējā sēdekļa atzveltni triecās ar tādu spēku, ka tā varēja arī neizturēt.

ADAC speciālisti uzsver, ka mazauto kravas nostiprināšanas iespējas ir jāuzlabo – automašīnu bagāžas nodalījumi būtu jāpapildina ar āķiem un cilpām, kas palīdzētu nostiprināt kravu.



Komentāri:

Ronalds - 23. martā 2011 21:21

Baigo Ameriku atklājuši.

Viesis: Sad - 24. martā 2011 08:07

Neviens jau tajā „amerikā” nepiedzimst – tas viss nāk ar laiku, ar uzkrātu pieredzi un labi vien ir, ka tā „amerika” nav jāpārbauda uz savas ādas – tieši šo iemeslu dēļ ražotāji „dauza” autiņus, aicina lietot drošības jostas, nostiprināt kravu utt.

Viesis: Krāsa - 24. martā 2011 09:10

Savulaik gadījās redzēt gandrīz pilnībā no iekšpuses "izkrāsotu," kuram no ārpuses nekādu aplam lielu skādi neredzēja. tagad ir skaidrs kā tas varēja rasties:)

Viesis: Guga - 24. martā 2011 11:04

Reiz offroudā vilkām pa pampakiem ar vienu Jeepu. Fināls bij tāds, ka viens ar lāpstu, dabūja pa pakausi, kura nebija pabāzta zem tīkla.

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-