Pirmais latvieša Backflip jau rīt !

Pievienots: 22. oktobrī 2010 13:34 | Autors: | Komentāri: (0)

Šo sestdien, 23. oktobrī Arēnā Rīga notiks Pasaules Motofrīstaila čempionāta 7. posms – FMX Latvijas Grand Prix izcīņa, kurā uz starta stāsies līdz šim Latvijā neredzēti kupls dalībnieku skaits. Rīgā neticamus un galvu reibinošus trikus ar motocikliem demonstrēs trīspadsmit spēcīgākie čempionāta dalībnieki no astoņām valstīm, kā arī šo sacensību īpašais viesis Mārtiņš Aleksandrovičs, kas sola skatītājiem parādīt vēsturē pirmo Backflip (atpakaļsalto) latviešu motosportista izpildījumā.

 Dienu pirms sacensībām LTV7 raidījumā "SeMS" un Radio SWH raidījumā "Radio Kurbulis" viesosies čehs Libors Podmols, un amerikānis Brodijs Vilsons, kā arī sacensību galvenais tiesnesis Džeisons Moriarti.

Latvijā pazīstamais motosportists Mārtiņš Aleksandrovičs aizvadītās divas nedēļas pavadīja Spānijā, kur Red Bull X-Fighters zvaigznes Denija Torresa vadībā mācījās ar motociklu veikt Backflip. Pēc šiem treniņiem, kuri tika aizvadīti ļoti veiksmīgi, Mārtiņš Aleksandrovičs ir gatavs Latvijas motofrīstaila cienītājiem nodemonstrēt, ko ir iemācījies, kā īpašais viesis piedaloties FMX Latvijas Grand Prix papildsacensībās.

Libors Podmols cīnīsies!

Rīga čempionātā var iezīmēt lūzuma punktu, jo čempionāta līderis, čehs Libors Podmols, traumas dēļ nestartējot iepriekšējā posmā, ir zaudējis savu ievērojamo pārsvaru kopvērtējumā. Viņam bīstami ir pietuvojies gan francūzis Brais Izo, gan spānis Hose Miralles, kurš pirms sacensībām Rīgā paziņoja, ka darīs visu, lai tajās uzvarētu. Tomēr Latvijas posma skatītāju favorīts Libors Podmols nolēmis riskēt ar savu veselību, jo ir apstiprinājis, ka, neskatoties uz nesen salauzto atslēgas kaulu un ārstu aizliegumiem, piedalīsies sacensībās. Šīs trijotnes cīņā noteikti iesaistīsies arī 2008. un 2009. gada čempions Remi Bizārs, kas muguras savainojuma dēļ izlaida četrus no septiņiem aizvadītajiem posmiem. Diemžēl tikai fakts, ka austrālietis Robs Adelbergs traumas dēļ nestartēs Rīgā, neļauj apgalvot, ka FMX Latvijas Grand Prix startēs visi sportisti no čempionāta kopvērtējuma līderu desmitnieka.

Jaunums - paralēlās motofrīstaila sacensības "Race & Style"

Šogad NIGHT of the JUMPs sacensību seriāls svin desmit gadu jubileju un līdz ar to ir ieviesta jauna sacensību disciplīna, kas Rīgā vēl nav redzēta. Papildu frīstaila, augstlēkšanas un "Whip" lēcienu disciplīnām, sportisti sacentīsies arī paralēlajās motofrīstaila sacensībās "Race & Style". Tās ir motokrosa un motofrīstaila apvienojums – starts tiek dots diviem braucējiem vienlaicīgi, un tie sacenšas gan uz ātrumu, gan triku veikšanas precizitāti. Šīs disciplīnas šokējošākais mirklis parasti ir tad, kad abi trasē esošie sportisti trikus gaisā veic vienlaicīgi, kas šķietami mazajā arēnā liekas tikpat kā neiespējami.

Sportisti un galvenais tiesnesis viesosies TV un radio

Piektdien, 22. oktobrī divi sportisti – Libors Podmols un Brodijs Vilsons, kā arī sacensību galvenais tiesnesis Džeisons Moriarti viesosies LTV7 raidījumā "SeMS", kas sāksies pulksten 16:50, un Radio SWH raidījumā "Radio Kurbulis" – pulksten 19:00. Šajos raidījumos abi sportisti pastāstīs plašāk par gaidāmajām sacensībām, kā arī dalīsies sajūtās, kādas tie izbauda veicot trakos trikus ar motocikliem. Noteikti Latvijas skatītāju mīlulis Libors Podmols atklās, kāpēc viņš ir nolēmis riskēt ar savu veselību un piedalīties sacensībās ar vēl nesadzijušo pleca traumu. Kopā ar abiem sportistiem raidījumos viesosies arī viens no pasaulē pirmajiem profesionālajiem motofrīstaila sportistiem un FMX sacensību tiesnešiem Džeisons Moriarti, kurš stāstīs, kā strādā sacensību tiesneši un kā tiek vērtēts sportistu sniegums.


FMX Latvijas Grand Prix 2010. gada 23. oktobrī Arēnā Rīgā notiks, pateicoties Rīgas domes, Live Riga, Latvijas Krājbankas, Kurt Koenig, Arčers, Binders, Nākotne, Latvijas Dzelzceļš, Cēsu Alus, Santeko un Red Bull atbalstam, kā arī informatīvajiem sponsoriem – LNT, TV5, Novo News, Radio SWH, SWH+, SWH Rock, DELFI, SportaCentrs, Kurzemes Radio, Latviešu Radio, epadomi.lv, Adrenalin un Moto-X.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-