Ja spuldzes jāmaina

Pievienots: 6. septembrī 2009 16:21 | Autors: AutoInfo | Komentāri: (0)

Autoražotāji aizvien vairāk iegrožo autovadītāju vēlmi pašiem apkopt savu spēkratu, spuldžu nomaiņa gan atstāta viņu pārziņā.Lai gan autoražotāji aizvien vairāk iegrožo autovadītāju vēlmi pašiem apkopt savu spēkratu, spuldžu nomaiņa gan atstāta viņu pārziņā. Ne jau tikai nestrādājošas tuvās gaismas spuldzes dēļ braucējam ir sagandēts garastāvoklis. Arī izdegušas bremžu ugunis var būt iemesls sadursmei ar citu automašīnu vai sabojājies mērinstrumentu apgaismojums neļaus pamanīt dzinēja defektu. Plašs spuldžu klāsts ir autopreču vairumtirgotājam, kuri pārstāv poļu spuldžu ražotāju Bosma.

 Priekšējie lukturi

Bosma spuldzes ir vienas no iecienītākajām mūsu valstī, jo šis uzņēmums ražo visu veidu spuldzes. Kaut vai runājot par tuvās un tālās gaismas spuldzēm, bez standarta halogēna spuldzēm tas piedāvā arī spuldzes ar lielāku gaismas atdevi ar to pašu strāvas patēriņu, tāpat ir arī spuldzes ar savādākas nokrāsas gaismas kūli. Pat miglas lukturiem ir spuldzes vairākos stikla tonējumos.

 Šā uzņēmuma sortimentā ir arī ksenona spuldzes, tās gan mazā pieprasījuma dēļ iespējams tikai pasūtīt. Toties tirdzniecībā uz vietas ir arī īpatnējāki modeļi, īpaši amerikāņu mašīnām ar neierastiem spuldzes stiprinājumiem. Priecē, ka daudzi halogēna spuldžu modeļi nopērkami caurspīdīgā iepakojumā. Tad pircējs ir pārliecināts, ka nopircis mašīnai atbilstošo spuldzi, jo to var salīdzināt ar līdzi paņemto izdegušo spuldzi, neizņemot jauno no iepakojuma. Jebkurai spuldzei ir kaitīgi, ka tās stiklam pieskaras ar pirkstiem. Ja pat rokas nomazgātas, pirkstu nospiedums paliek uz stikla un uzkarsušai spuldzei tas traucē siltuma apmaiņu. Kvēldiegs pārdeg.

Aizmugurējie lukturi

Atšķirībā no priekšējiem lukturiem, kur vēl nevienam sērijveidā ražotajam auto ceļa apgaismošanai neizmanto diodes, aizmugurējos lukturos tās ir aizvien vairāk spēkratiem. Tiešām mašīnas priekšpusē diodes manītas tikai pagriezienu un gabarītu lukturiem, tādas ir arī šim ražotājam. Taču aizmugurē diodes izmanto visiem lukturiem, sākot no bremžu signāla, beidzot ar numura apgaismojumu.

Bosma gan nav attiecīgajam sērijveida lukturim paredzētie diožu bloki, izdegušās diodes būs jānomaina pa vienai, tas būs arī lētāk. Ja arī diodes konkrētās mašīnas lukturos nav bijušas, šim ražotājam ir tādas ar analoga izmēra metāla cokolu kā parastajai spuldzei. Tātad pircēji var uzstādīt spēkrata lukturos diodes. Tās gan maksās dārgāk, tomēr diožu mūžs ir ilgāks un gaismas atdeve lielāka. Spuldžu nomaiņas procesā pret diodēm modernās mašīnās gan varētu sastapties ar problēmu. Tām lukturu darbību regulē vadības bloks, kas savādākas spuldzes pretestības dēļ varētu arī neieslēgt diodi.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-