Rosina stingrākas prasības sabiedriskā transporta vadītājiem

Pievienots: 11. jūnijā 2010 13:46 | Autors: Ilze Eida | Komentāri: (0)

Satiksmes ministrija rosina grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas aizliegtu vadīt sabiedrisko transportu, ja tā vadītājam alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,2 promiles.

 


Līdz šim spēkā esošās normas nosaka, ka transportlīdzekli vadīt aizliegts, ja alkohola koncentrācija organismā ir lielāka par 0,5 promilēm.  


Attiecīgie grozījumi par aizliegumu vadīt D1, D, D1E un DE kategorijas transportlīdzekli, ja šofera organismā alkohola koncentrācija pārsniedz 0,2 promiles, iestrādāti Ceļu satiksmes likumā un 10. jūnijā izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē. Lai grozījumi stātos spēkā, tie vēl jāskata Ministru kabinetā un Saeimā.


Ceļu satiksmes likumu paredzēts papildināt ar normu, ka transportlīdzekļa vadītājs, kam ir M (mopēds), A1 (motocikls bez blakusvāģa, motora tilpums zem 125cm3, jauda mazāka par 11 kW) un TRAM (tramvaja) kategorijas vadītāja apliecība, nevar vadīt citu veidu spēkratus, tai skaitā traktortehniku. Pretējā gadījumā viņš var tikt saukts pie atbildības par transportlīdzekļa vadīšanu bez attiecīgām tiesībām.


Lai samazinātu administratīvās procedūras, likumprojektā paredzēts, ka turpmāk nebūs nepieciešama ārstniecības iestāžu izsniegta medicīniskā uzziņa un atzinums par veselības pārbaudi. Tā vietā ārstniecības iestādes attiecīgo informāciju par personas veselības stāvokli ierakstīs tikai transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā.


Likumprojektā arī noteikts, ka Ministru kabinetam būs jāizstrādā atsevišķa kārtība, kurā noteikti gadījumi, kad iznīcina vadītāja apliecību un kā tas izdarāms.


Ceļu satiksmes likums papildināts arī ar citām normām. Ar pilnu likumprojekta tekstu var iepazīties valdības mājaslapā 




Ilze Eida


SM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.



Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-