Maijā reģistrēts visvairāk jaunu auto.

Pievienots: 10. jūnijā 2010 11:23 | Autors: LPAA | Komentāri: (0)

- 344 reģistrētu vieglo auto
- Latvijā palikušas aptuveni divas trešdaļas
- Eksporta dēļ negatīva bilance vairākām markāmŠī gada maijā Latvijā piereģistrēti 344 jauni auto, kas ir līdz šim labākais rādītājs 2010.gadā. Aprīlī saskaņā ar CSDD datiem tika reģistrēti 327 jauni vieglie automobiļi. Kopumā pirmajos piecos mēnešos reģistrētio 1492 jauni vieglie auto, par 500 automašīnām jeb 25,1% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā 2009.gadā.

Veiksmīgākās markas Latvijā joprojām ir Volkswagen, Toyota un Renault, kas transporta līdzekļu reģistrācijā ieņem pirmās vietas. Tomēr pēc LPAA rīcībā esošās informācijas Renault un VW pieder pie lielākajiem eksportētājiem, un ap simts abu marku jaunas automašīnas šomēnes arī pametušas valsti. Iepirkumus maijā veikuši divi lieli pārtikas uzņēmumi, un ievērojams skaits jaunu VW nonācis auto īres kompāniju autoparkā, jo maijs tradicionāli ir autonomu parka atjaunošanas mēnesis sākoties aktīvai atpūtas sezonai.

LPAA izplatītājos datos tranzīta (vienā mēnesī piereģistrētas un atreģistrētas a/m izvešanai no valsts) automašīnas netiek iekļautas, tāpēc iznāk, ka dažām markām, piemēram, BMW un Suzuki, maijs bijis ar negatīvu pārdošanas bilanci, tātad šomēnes no Latvijas izvestas iepriekšējos mēnešos reģistrētas automašīnas.

"Izvērtējot mūsu rīcībā esošos datus, var spriest, ka Latvijā palikusi aptuveni divas trešdaļas jeb 245 - 250 jaunās automašīnas," uzskata LPAA prezidents Andris Kulbergs. "Tas ir patiesais tirgus izmērs, kas ir zems, taču stabils."

Gribēju pieminēt, ka ir novērojama nedaudz lielāka līzinga kompāniju aktivitāte auto pirkuma darījumu finansēšanā, kas ir pozitīva iezīme un liecina par stabilitātes iestāšanos tirgū.


Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-