DROŠA BRAUKŠANA LIETUS LAIKĀ.

Pievienots: 24. maijā 2010 14:40 | Autors: BPS PR | Komentāri: (0)

Vadot automašīnu lietus laikā, autovadītājiem vajadzētu būt sevišķi uzmanīgiem. Slapja un slidena ceļa virsma ievērojami apgrūtina redzamību un rada papildus draudus visiem satiksmes dalībniekiem.

Galvenie principi, ko autovadītājiem vajadzētu ievērot, braucot lietus laikā, ir - samazināt braukšanas ātrumu, ievērot lielāku distanci ar citiem satiksmes dalībniekiem kā ierasts un izvairīties no pēkšņas un straujas bremzēšanas, kas var kļūt par cēloni kontroles zaudēšanai pār automašīnu. "Strauji un negaidīti manevri uz slapjas ceļa virsmas rada draudus ne tikai autovadītājiem, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, piemēram, riteņbraucējiem un motobraucējiem, kuri šajā gada periodā uz ceļiem ir krietni vairāk," norāda Renault Braukšanas Skolas vadītājs. Viņš piebilst, ka arī liels ūdens daudzums uz ceļa var izraisīt akvaplanēšanu - saķeres zaudēšanu ar ceļa virsmu, ko izraisa ūdens slānis starp riepām un ceļa virsmu.

                Braukšana naktī lietus laikā ir sevišķi bīstama. Tā kā lietus dēļ pretī braucošos automašīnu gaismas šķiet ievērojami spilgtākas, autovadītāji var tikt biežāk apžilbināti, kas, savukārt, var izraisīt acu sasprindzinājumu. Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi nodrošināt pēc iespējas labāku redzamību, braucot lietus laikā, kas ļautu laikus pamanīt citus satiksmes dalībniekus, piemēram, gājējus vai bremzējošas automašīnas. "Braucot lietus laikā, noteikti jāievēro četru sekunžu distances likums. Nebrauciet pārāk tuvu autobusiem un kravas automašīnām, jo šo lielo transportlīdzekļu radītais ūdens šļakatu daudzums ievērojami apgrūtinās braukšanu. Jānorāda, ka liela nozīme ir arī vējstikla tīrītājiem. Protams, tie veic savu funkciju tikai tajā gadījumā, ja tie ir tīri un nav nolietoti. Tieši tāpēc regulāri pārbaudiet to stāvokli un vismaz reizi gadā veiciet vējstikla tīrītāju slotiņu nomaiņu," norāda Renault Braukšanas Skolas instruktori.

                 Ļoti bīstamas ir arī peļķes. Vienmēr samaziniet ātrumu un ievērojiet papildus drošību, braucot cauri peļķēm. Peļķes caurbraukt ieteicams, ievērojot konstantu braukšanas ātrumu, to nesamazinot. Ja ūdens līmenis aizsniedz automašīnas šasiju, ieteicams braukt atpakaļ. Ūdens var sabojāt elektronisko sistēmu vai pat, sliktākajā gadījumā, pilnībā izslēgt dzinēju. Braucot pa ceļa virsmu, kas pilnībā klāta ar ūdeni, jābūt sevišķi uzmanīgiem, jo liels ūdens daudzums var novirzīt no ceļa.

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-