AutoInfo paraksta ceļu drošības Hartu.

Pievienots: 12. maijā 2010 15:33 | Autors: AutoInfo | Komentāri: (0)

Šodien , Viesnīcas „Bergs” konferenču zālē, klātesot Latvijas Republikas satiksmes ministram Kasparam Gerhardam, Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītājai Iveta Šulcai un Eiropas Komisijas Mobilitātes un transporta ģenerāldirektorāta projektu vadītājai Marija Teresa Sansa Villegasai (María Teresa Sanz Villegas), tika parakstīta Eiropas ceļu satiksmes drošības harta. Hartu parakstīja divdesmit viens pārstāvis no Latvijas medijiem, pašvaldībām, sabiedriskām organizācijām, finanšu institūcijām un komercstruktūrām.

Eiropas Ceļu satiksmes drošības harta ir institūciju, organizāciju un uzņēmumu apņemšanās uzlabot satiksmes drošības situāciju. 2010. gada aprīlī Hartai bija jau vairāk kā 1800 parakstītāju, kas ar savu iniciatīvu gatavi sekmēt izpratni par ceļu satiksmes drošību ar kopīgu mērķi - dot savu ieguldījumu negadījumos bojāgājušo skaita samazināšanā.

Eiropas Komisijas apkopotie statistikas dati par ceļu satiksmes negadījumiem un tajos cietušajiem Latvijā ir cerīgi. Vēl 2001. gadā Latvijā bija vislielākais satiksmes negadījumu upuru skaits, bet turpmākajos gados situācija būtiski uzlabojusies. Kaut arī uz valsts ceļiem bojāgājušo skaits joprojām ir augsts (2009. gadā - 112 bojāgājušie uz miljons iedzīvotājiem), no 2001. līdz 2009. gadam šis skaits ir samazinājies par 54% (vidēji Eiropā – par 35%). Šīs izmaiņas rāda apņēmību uzlabot esošo situāciju valstiskā līmenī.



Satiksmes ministrs „podomju” stilā lielījās, ka veiksmīgas darbības rezultātā- Latvijā ir samazinājies ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skits, tādējādi esam pirms termiņa izpildījuši Veronas līguma uzdevumus. Par veiksmes formulu mistrs uzsvēra- sodu bardzību, ceļu policijas un CSDD darbu, kuri veiksmīgi iekasē sodu naudu. Kaspars Gerhards minēja, ka ļoti lielu ieguldīju satiksmes drošības uzlabošanā došot uz privātās partnerības moduļa iegādātie fotoradari.

Latvijas Automoto biedrība (LAMB) Juris Zvirbulis :

 „Šodien notikušo Eiropas ceļu drošības hartas parakstīšanu vērtēju kā kvalitatīvi un kvantitatīvi jaunu soli gan satiksmes negadījumu mazināšanā, gan kopējās izpratnes veidošanā, par  satiksmes drošību  kā visas sabiedrības, ne tikai nozares pārstāvju prerogatīvu. Visi Latvijas iedzīvotāji ir arī satiksmes dalībnieki, un iespējamie ceļu satiksmes negadījumi neapdraud tikai nozares speciālistus”.



„Harta paredz ne tikai simbolisku atbalstu satiksmes drošībai, bet arī trīs gadu laikā īstenot konkrētus pasākumus, tādēļ ierosinām pēc gada organizēt Hartas parakstītāju no Latvijas puses kopēju tikšanos, lai pārrunātu pasākumu norisi. Tas būtu zināms atskaites punkts, kas liktu mobilizēties un aktivizēt pasākumu īstenošanu”, aicina LAMB prezidents, Ceļu satiksmes drošības padomes loceklis Juris Zvirbulis.

Izdevniecība „AutoInfo” Kaspars Bergmanis :

 „ Jau vairākus gadus mēs cīnāmies, lai mūsu autovadītāju brauktu pa tīriem, drošiem ar sakārtotu infrastruktūru ceļiem. Saprotu, ka mēs kā plašsaziņas līdzeklis varam būt laba saite starp pilsoņiem, kuri aktīvi piedalās ceļu satiksmē gan atbildīgām Valsts un pašvaldības institūcijām, kuru pienākumos ir nodrošināt kārtību, drošību uz Latvijas autoceļiem”.



Laikraksta „AutoInfo” izdevniecība mudinās citus Eiropas ceļu satiksmes drošības Hartas parakstītājus ziņot redakcijai par aktivitātēm, tādejādi padarot tās redzamas ziņu portālā „AutoNews.lv”, gan laikrakstā „AutoInfo”. Izdevniecība apsver siespējas sadarboties ar citiem Hartas parakstītājiem, lai izstrādātu ceļu satiksmes drošības darbības nākotnē.

Zīmīgi, ka Hartas parakstītāju vidū bija atbildīgas amata personas no Jelgavas, Rīgas, Jūrmalas un Valmieras domēm, kuru ceļu stāvoklis ir kritisks.

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-