Toyota – visvairāk pārdotais auto zīmols Latvijā 2022. gadā

Pievienots: 5. janvārī 2023 16:21 | Autors: Līzi Keivumegi | Komentāri: (1)

Neraugoties uz piegāžu problēmām, Toyota 2022. gadā palielināja reģistrāciju skaitu par 23% un sasniedza jaunu pārdošanas rekordu. Periodā, kad Latvijas jauno auto tirgus pieauga par 13%, Toyota pārdeva 3461 jaunu auto, pārspējot otro vislabāk pārdoto zīmolu par 37%. Toyota tirgus daļa 2022. gadā sasniedza aptuveni 18%.


Toyota šobrīd īsteno elektrifikācijas stratēģiju ar cēlu moto – Laimi visiem. Tās ietvaros zīmols piedāvā pašuzlādes hibrīdauto, uzlādējamos hibrīdauto, bateriju elektriskos auto, kā arī auto ar ūdeņraža degvielas šūnu dzinēju. No tiem vispopulārākais un Latvijas sabiedrībai izdevīgākais risinājums ilgtermiņa virzībā uz oglekļa neitrālitāti šobrīd un arī tuvākajā nākotnē būs pašuzlādes hibrīdi. Tie 2022. gadā veidoja jau 59% no kopējā Toyota vieglo pasažieru automobiļu pārdošanas apjoma.


 


“Mūsu pozitīvo biznesa attīstību līdzās visaptverošajam pašuzlādes hibrīdu piedāvājumam noteica lojālie un jaunie klienti, kas mums uzticas automobiļu piegāžu jautājumos. Esmu patiesi pateicīgs ikvienam Toyota klientam, un mēs darīsim visu iespējamo, lai sniegtu tādu lietotāja pieredzi, kas pārspēj katra cerības,” sacīja Mika Elojarvi, Toyota Baltic AS prezidents.


 


Toyota zīmola spēcīgo sniegumu Latvijā 2022. gadā nenoliedzami veicināja gan pilnvarotie Toyota mazumtirgotāji, gan Toyota globālā ražošanas saime.


 


Spītējot nenoteiktībai šī brīža globālajā ekonomiskajā situācijā un pastāvīgajam spiedienam, ko rada patēriņa preču izejvielu sadārdzināšanās, Toyota prognozē, ka arī 2023. gadā turpinās mēreni kāpināt pārdošanas apjomu. To galvenokārt veicinās modeļu klāsta tālāka nostiprināšana: februārī tiks laists klajā pilnīgi jauns Corolla Cross pašuzlādes hibrīda modelis, aprīlī iznāks modernizēto Corolla modeļu klāsts, jūnijā debitēs pirmais Toyota vieglais bateriju elektroauto bZ4X, bet gada trešā ceturkšņa ietvaros iznāks pilnīgi jaunie Toyota Prius un Prius Plug-In hibrīdelektriskie modeļi. Tāpat gaidāms, ka pakāpeniski uzlabosies automobiļu piegādes un tādējādi vairāki modeļi, atkarībā no aprīkojuma līmeņa, var tikt piegādāti jau 1. ceturksnī.


 

Komentāri:

Viesis: asda services - 7. aprīlī 2023 11:04

Sveiki
Vēlos izmantot šo iespēju, lai reklamētu mūsu kredīta piedāvājumu tiem, kam nepieciešama steidzama finansiāla palīdzība. Kā kredītu konsultants mēs esam gatavi finansēt investīciju projektus "aizdevumu ar atvieglotiem nosacījumiem" veidā. Mēs izsniedzam aizdevumus gan privātām, gan juridiskām personām ar ļoti zemu procentu likmi 3% gadā. Neatkarīgi no jūsu apstākļiem, pašnodarbināta persona, pensionārs, jums ir slikts kredītreitings, mēs varētu palīdzēt. Ja jūs interesē, lūdzu, sazinieties ar mums šodien, lai iegūtu plašāku informāciju.
Sazinieties ar mums: asdaservices24@gmail.com
Paldies.

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-