KIA Cerato degustācija

Pievienots: 30. novembrī -0001 00:00 | Autors: Krists Leiškalns | Komentāri: (0)

C klases segments, kuru mēdz dēvēt arī par Golf klasi, pasaules autobūves gigantu attīstības plānos ieņem stratēģiski svarīgu vietu. Kā apliecinājums šīs klases nozīmīgumam ir koncernu mērķtiecīgā savas produkcijas ieplūdināšana C klasē.

KIA Cerato dīzelis –  moderns un kluss, ekonomisks un ātrs


C klases segments, kuru mēdz dēvēt arī par Golf klasi, pasaules autobūves gigantu attīstības plānos ieņem stratēģiski svarīgu vietu. Kā apliecinājums šīs klases nozīmīgumam ir koncernu mērķtiecīgā savas produkcijas ieplūdināšana C klasē. Savu vietiņu šajā segmentā atradis Mercedes ar A klasi, savu kaktiņu meklē autobūves grands BMW ar 100. sēriju. Protams, abi šie auto pozicionējas mazās klases luksusa galā. Autoražotāju interese par C segmentu ir saprotama – šis segments ir maizes jeb pamatieņēmumu sektors ar salīdzinoši stabilu noietu lielai daļai uzņēmumu. Pārdošanas apjomi šajā klasē mērāmi miljonos. Ar šīs klases automašīnu daudziem jauniešiem sāks veidoties attieksme pret konkrētu auto tirdzniecības zīmi. Stratēģiskā ieroča izstrādāšanā tiek piesaistīti apjomīgi resursi, rūpīgi analizējot tirgus konjunktūru, konkurentu piedāvājumu un potenciālo klientu vēlmes. KIA jaunais C klases karognesējs Cerato, kura debija Eiropā notika 2004.gada Briseles autosalona laikā, ir viens no KIA ambiciozā tirgus iekarošanas plāna centrālajiem tēliem. Modeļa nosaukums Cerato tulkojumā no grieķu valodas nozīmē – smaile, tāpēc tā vien šķiet, ka KIA par savu mērķi ir nospraudis jaunas pasaules mēroga realizācijas rādītāju smailes ne vien ASV (Cerato pirmo reizi tika demonstrēts Losandželosas autosalonā) un Vecajā pasaulē, bet arī mēģinot iekarot Latvijas autoīpašnieku garāžas.

Prognozēt panākumus ļauj arī uzņēmuma progresējošā izpratne par patērētāju vajadzībām – atšķirībā no deviņdesmitajiem gadiem un pat šīs tūkstošgades sākuma, kad viens no KIA nozīmīgākajiem traucēkļiem noieta tirgus paplašināšanā bija dīzeļdzinēju trūkums. Cerato ir KIA pirmais vieglais pasažieru automobilis ar dīzeļdzinēju. Turklāt piedāvājumā ir 1,5 vai 2 litru tilpuma jaunākās paaudzes common rail sistēmas dīzeļi.  Autoinfo saņēma jaudīgāko 2 litru dīzeli ar 112 ZS jaudu, klimata kontroles sistēmu, zemprofila 16 collu riepām, kas apautas uz vieglmetāla diskiem, vilkmes stabilizēšanas un kontroles sistēmu un simpātisku antispārnu.

Modernie dīzeļi, kas vairs nav dīzeļi klasiskajā izpratnē

KIA Cerato ir spilgts piemērs tam, kā pēdējos gados attīstījies dīzeļdzinējs. Lai arī pirmā vieglā automašīna ar dīzeļdzinēju tika aprīkota jau 20. gadsimta 30. gados, straujš dīzeļdzinēju progress tika realizēts tikai aizvadītā gadsimta pēdējā desmitgadē. Dīzelis kļuva klusāks, vieglāks un vēl ekonomiskāks, iekarojot aizvien jaunas automobiļu markas, kā arī luksusa klases modeļus. Virknē Eiropas valstu pārdoto dīzeļversiju skaits pārsniedz realizēto benzīna versiju skaitu. Īpaši C un D klases segmentā. Tāpēc divu dīzeļu piedāvājums no KIA Cerato ir tālredzīgs solis. Testa automašīnas divu litru dīzelis ar 112 ZS jaudu, kā jau pieņemts jaunākās paaudzes pašaizdedzes dzinējiem, pārsteidz ar patīkamu klusumu salonā. Braucot ierindas režīmā, motora darba troksnis salonā gandrīz nav dzirdams. Agresīvāk nospiežot gāzes pedāli, no motora telpas atskan patīkama ņurdēšana un automobilis strauji uzņem ātrumu. Zinot, ka zem dzinēja pārsega ir dīzeļdzinējs, paātrinājums ir negaidīti straujš. Automobilis ir aprīkots ar vilkmes kontroles sistēmu, kas, novēršot riteņu izslīdēšanu, nodrošina ieskrējienu līdz 100 km/h 11,5 sekundēs. Tai pašā laikā vidējais degvielas patēriņš ir 5,8 litri. Ja arī 5,8 litri šķiet par daudz, bet palieliem benzīna dzinējiem raksturīgs sportisks paātrinājums nav pirmajā vietā, tad vērts iegādāties 1,5 litru dīzeļa dzinēja Cerato.



Dizains

Cerato sedana izpildījumā ir savai klasei neraksturīgi liels. Gandrīz 4,5 metrus garajam automobilim ir arī salīdzinoši ietilpīgs salons, kurā aiz gara šofera sēdekļa varēs ierūmēties arī kāds slaida auguma pasažieris. Arī bagāžas nodalījuma ietilpība ir apsveicami liela. Lai pārvadātu garākus priekšmetus, iespējams nolaist aizmugures sēdekļu rindas atzveltnes. Dienvidkorejas autoražotāji pēc ne visai veiksmīgās debijas Vecās pasaules autotirgos apzinājās dizaina nozīmi šodienas pircēja izvēlē. Cerato izstrādē piedalījās Eiropas dizaina studijas. Cerato dizains ir līdzsvarots, tam ir arī daži spilgti elementi, piemēram, eleganti miglas lukturi un priekšējā spārna izliekuma līnija.Iekāpjot automašīnā, autovadītāju ieskauj patīkama gaisotne un nez no kurienes piezogas sajūta, ka sēžat kaut kur vecajā labajā Eiropā ražotā automobilī. Ne gluži vācu automobilī, jo visu salona apdares materiālu kvalitāte nav tik augsta kā labākajos vācu paraugos, bet noteikti spēkratā no vecās pasaules. Slēdži, sviras, pogas, viss izvietots loģiski un pa rokai. Mērinstrumentu panelis ir viegli pārskatāms, centrā izvietots un viegli nolasāms spidometrs.



Iegūt vairāk par to pašu naudu

Kā jau ierasts, KIA automobiļu cenas ir demokrātiskas. Kia Cerato cena sākas no 12 890 eiro. Versija ar mazāko 1,5 litru dīzeļdzinēju ir tikai par 50 eiro dārgāka nekā lētākā benzīnaversija un no C klases automobiļiem ar cenu 12 940 eiro ir labākais piedāvājums dīzeļu sektorā. Laikā, kad saņemam jaunas prognozes par degvielas cenas pieaugumu, KIA piedāvātais auto palīdzēs saglabāt sirdsmieru arī degvielas uzpildes stacijas apmeklējuma laikā. Piedāvājuma pievilcību vairo arī bagātīgais aprīkojuma klāsts – bāzes versija aprīkota ar drošības spilveniem vadītājam un pasažierim, ABS, kondicionieri ar salona gaisa filtru, vadības paneļa datoru, elektriskiem priekšējo logu pacēlājiem, apsildāmiem, elektroniski vadāmiem spoguļiem. Tam visam kā liels pluss jāpieskaita 5 gadu garantija. Dīlera servisā uzzinājām, ka KIA automobiļi meistariem galvassāpes nesagādā. KIA tirgus daļas paplašināšanas plānā produkcijas kvalitātes nodrošināšana ir viens no atslēgas elementiem.Ierasts, ka, izvēloties šādas klases automobiļus, mēģinām izvērtēt visus konkurentu plusus un mīnus. KIA automobiļu plusu skaits turpina palielināties. Šķiet, ka uzņēmuma ambiciozie plāni strauji kāpināt realizācijas apjomus ir pamatoti ar jauno KIA automobiļu piedāvāto cenas un preces vērtības attiecību.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-