5. Starptautiskais Diksilendu festivāls

Pievienots: 1. jūnijā 2016 16:06 | Autors: | Komentāri: (0)

25.jūnijā Umurgā (Limbažu novadā) norisināsies Starptautiskais Diksilendu festivāls, kas šogad svin 5 gadu jubileju. Par godu tai sarūpēti divi vērienīgi koncerti, kuru starplaikā interesenti aicināti apmeklēt profesora Borisa Avrameca lekciju par diksilenda vēsturi. Pasākuma programmā paredzētas vēl dažādas aktivitātes, bet festivāla vadība uzticēta populārajam dziedošajam aktierim Kristianam Kareļinam.

Festivāla dienas koncertā plkst.15 muzicēs Liepājas E.Melngaiļa mūzikas vidusskolas Bigband Combo, diksilends Sigulda, NBS orķestra Diksilends Jokers Dixie (vadītājs – Zintis Žvarts). Savukārt vakara koncertā, kas sāksies plkst.19, uzstāsies gan viesi - Estonian Dixieland Band (Igaunija), BrassBand.cz (Čehija; šie mūziķi reiz jau piedalījušies festivālā), Green Bridge Band (Lietuva) -, gan arī Sunny Groove Dixie (Latvija).

Atgādināsim, ka Starptautiskais diksilendu festivāls Umurgā ir pirmais un pagaidām vienīgais šāda stila sarīkojums Latvijā un Baltijā. Agrāk šis klasiskā džeza paveids Latvijā nav īpaši popularizēts, kaut arī ir daudz šā žanra mākslinieku, kuri darbojas augstā līmenī.

Festivāla ilggadīgais namatēvs un producents ir Armands Leimanis – Umurgas kultūras nama vadītājs, savukārt mākslinieciskais vadītājs – JVLMA Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu katedras vadītājs, tubas / eifonija klases asociētais profesors Jānis Retenais. „Kaut arī šis ir neliela formāta festivāls, tomēr tas, manuprāt, sniedz nenovērtējamu ieguldījumu diksilenda klausītāju lokam un izglīto tos, kuri par diksilendu uzzina tikai tagad,” ir pārliecināts Armands Leimanis.

Biļetes uz 5. Starptautisko Diksilendu mūzikas festivālu var iegādāties „Biļešu Paradīzes” kasēs, internetā www.bilesuparadize.lv un pasākuma norises vietā. Savukārt tiem, kuri uz fesivālu atbrauks ar auto, kurš ražots līdz 1930.gadam- četras ieejas kartes bez maksas !





Vairāk informācijas par festivālu:

https://www.facebook.com/diksilendsumurga/

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-