Krievijā aizliedz „nelegālos” ksenona lukturus.

Pievienots: 28. februārī 2010 12:41 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (1)

Krievijas Valsts autoinspekcija pieņēmusi bargu lēmumu: īpašnieku, kurš vada automobili, kas aprīkots ar standartam neatbilstošiem ksenona lukturiem, var sodīt ar vadītāja tiesību atņemšanu no 6 mēnešiem līdz 1 gadam, turklāt „nepareizie” lukturi tiek konfiscēti, bet transportlīdzeklim – atņemtas numurzīmes.

Pēc zinātniski pētnieciskā un eksperimentālā institūta veiktajiem pētījumiem, šādi lukturi apžilbina pretimbraucējus, jo nestandarta lukturiem nav automātiskās augstuma korekcijas un nereti arī lukturu mazgātāju.

Rūpnieciski izgatavotajiem ksenona lukturiem uz bloklukturu korpusa atrodams marķējums „D”, tie aprīkoti ar lukturu mazgātājiem un automātisko augstuma korekciju.

Latvijā arvien vairāk un vairāk uz ielām brauc automobiļi, kuriem ksenona gaismas nav paredzētas. Ķīnā ražotie ksenona gaismu komplekti ir salīdzinoši lēti, un mūsu autovadītāji nesmādē ielikt neatbilstoša spilgtuma gaismas pat miglas lukturis. Spilgtā gaisma, kuru izstaro šāds „pašdarbnieka” auto apžilbina, un tas var novest pie traģiskām sekām. Diemžēl CSDD ar ceļu policiju nerīko reidus uz ceļiem, kuri šos „žilbinātājus”  izķertu.  Vai nav laiks padomāt par satiksmes dalībnieku reālu drošību, bet nevis līmēt bezjēdzīgus reklāmas plakātus grāvmalās, kurus pamana tikai retais?

Komentāri:

Viesis: JANIS - 5. janvārī 2013 12:28

Teikšu tā, ne visiem ir nenoregulēti, ir kas domā, kas notiek ar pretīm braucošo un izdomā visādus veidus kā samazinātu apžilbinātību.
Stūlbi ka citiem jācieš tādu dēļ,kas nedomā.

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-