Audi izstrādājis OLED gaismas.

Pievienots: 30. jūlijā 2015 13:52 | Autors: Moller Baltic Import SE. | Komentāri: (0)

Audi IAA Frankfurtē prezentēs savu nākamo soli automobiļu apgaismojuma tehnoloģijas jomā. Jaunās Matrix OLED gaismas nodrošina līdz šim nesasniedzamu apgaismojuma viendabības līmeni, tādējādi paverot tālākas radošās dizaina iespējas.




Būdams vadošais zīmols automobiļu apgaismojuma tehnoloģijas jomā, Audi vairāku gadu laikā sistemātiski izstrādājis visus OLED tehnoloģijas aspektus. Matrix OLED gaismas ideāli apvieno augsto tehnoloģiju inženiertehnisko darbu un dizainu - šobrīd tiek izstrādāti sākotnējie projekti, lai OLED tehnoloģijas varētu izmantot arī pakaļējam apgaismojumam. IAA tie pirmo reizi tiek atrādīti, iebūvēti konceptautomobilī.

OLED ir akronīms no angļu valodas, kas nozīmē "organiska, gaismu izstarojoša diode". Katrā OLED vienībā divi elektrodi, no kuriem vismaz vienam jābūt caurspīdīgam, ietver neskaitāmas plānas organiska pusvadītāja materiālu kārtas. Šīs kārtas, kas ir mazāk nekā milimetra tūkstošdaļu biezas, iededzināšanai tiek aktivizētas ar zemu DC spriegumu - starp trim un četriem voltiem. Krāsu nosaka gaismas avota molekulārais sastāvs.

Pretēji punktveida gaismas avotiem, piemēram, LED, kas veidoti no pusvadītāju kristāliem, OLED ir plaknes veida gaismas avoti. To gaisma sniedz vēl nebijušu viendabības līmeni, un tās blāvums ir nepārtraukti mainīgs. Gaismas nerada ēnas, tām nav vajadzīgi nekādi atstarotāji, gaismas vadi vai tamlīdzīgas komponentes; tas OLED vienības padara efektīvas un vieglas. Turklāt tām tikpat kā nav nepieciešama nekāda dzesēšana.

OLED tehnoloģija ir progresējusi strauji - daļēji tas noticis, pateicoties Audi virzītājspēkam. Tiklīdz tiks panākti uzlabojumi gaismas blīvuma jomā, ar OLED tehnoloģiju varēs ražot arī pagriezienu un bremžu lukturus. Plānās stikla plāksnes, kurās šodien ievieto organisko materiālu, aizvietos plastmasas plēves. Šie jaunie un elastīgie pamata materiāli veidos trīsdimensiju formu, kas dizaineriem pavērs pilnībā jaunus radošos apvāršņus.

Audi OLED tehnoloģijas potenciālu jau ir nodemonstrējis daudzos modeļos un demonstrāciju eksemplāros. Īpaši akcenti ir "OLED apgaismojums" ar caurspīdīgām daudzkrāsu OLED automobiļa siluetā un "spiets" ar trīsdimensiju OLED displeju.

Vēl viens ieguvums, ko sniedz OLED: Tos iespējams sadalīt mazos segmentos, ko var kontrolēt dažādos spilgtuma līmeņos. Turklāt iespējamas dažādas krāsas un caurspīdīgas OLED vienības. Tas ļauj īstenot jaunus apgaismojuma risinājumus ar sevišķi ātru pārslēgšanas laiku. Iluminētās apakšvirsmas uzrāda ļoti precīzas savstarpējās robežas. Tas Audi izceļ OLED tehnoloģiju, pārveidojot to par Audi Matrix OLED tehnoloģiju, kas papildina Audi Matrix LED un Matrix Laser priekšējā apgaismojuma tehnoloģijas.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-