Būtiski pieaug auto zādzību skaits.

Pievienots: 10. maijā 2015 18:30 | Autors: IF | Komentāri: (0)

Kopš gada sākuma Latvijā būtiski palielinājies auto zādzību skaits. Laikā no janvāra līdz maija sākumam zādzību skaits, salīdzinot ar 2014.gada pirmajiem mēnešiem, palielinājies par gandrīz 70%. Visbiežāk zādzības reģistrētas Rīgā un Pierīgas rajonos, liecina If Apdrošināšana apkopotā informācija.




Zādzību intensitāte īpaši palielinājās aprīlī, kad faktiski katru nedēļu saņemti vairāki KASKO klientu atlīdzību pieteikumi. Arī maijā jau pieteiktas vairākas auto zādzības. "Esam novērojuši tendenci, ka zog dažādu marku automašīnas gan tradicionāli populāros BMW X5 un Toyota Land Cruiser modeļus, gan arī Volkswagen Sharan, Honda Civic un Honda Accord modeļus," informē If Apdrošināšana Transportlīdzekļu atlīdzību grupas vadītājs Pāvels Valainis.


Šobrīd no nozagtajiem auto ir atrastas divas automašīnas. Abos gadījumos tas noticis pateicoties papildus uzstādītajām pretaizdzīšanas iekārtām. Viens auto bija aprīkots ar papildus bezkontakta imobilaizeru, savukārt otram bija uzstādīta uz radioviļņiem balstīta meklēšanas un objektu atgūšanas sistēma.


"Esam pamanījuši, ka ar Keyless Go sistēmu aprīkoti auto (tā autovadītājam ļauj ērti iekļūt salonā un iedarbināt motoru ar panelī integrētu "Start & Stop" pogu, neizņemot aizdedzes atslēgas un/vai signalizācijas pultis no kabatas vai somas) tiek zagti salīdzinoši biežāk. Tāpēc iesakām ierīkot arī kādu no papildu pretaizdzīšanas sistēmām, kas ne tikai kavēs auto iedarbināšanu (piemēram, Skybrake, Blac Bug, Basta u. c.), bet arī palīdzēs atrast auto pēc nozagšanas (piemēram, Sherlog, Trackguard, GPS raidītāji u. c.)," informē Pāvels Valainis.


If Apdrošināšanā pieteikto KASKO atlīdzību apmērs svārstās no 5 500 eiro līdz pat 40 000 eiro. Nozagto transportlīdzekļu vecums nepārsniedz 9 gadus, taču biežāk tiek zagti 3-5 gadus veci auto. Automašīnu zādzības ir reģistrētas Rīgā un vairākos Pierīgas rajonos - Baložos, Ķekavā un Mārupē.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-