Neguli pie stūres

Pievienots: 31. augustā 2009 17:02 | Autors: Anrijs Balčus | Komentāri: (0)

Jūs domājat, ka vairumā gadījumu, aizmiegot pie stūres, cilvēki iekļūst negadījumā un notiek traģēdija ...

Tas ir vispārpieņemts priekšstats, patiešām, katram ir jāuzmanās un jākontrolē sevi, lai neaizmigtu, bet, par laimi, ne vienmēr tas noved līdz traģēdijai. Dažos izņēmuma gadījumos, cilvēki šādā veidā iekļūst vēsturē, miegā rādīdami tādus autovadīšanas trikus, kādi viņiem nomodā pat sapņos nerādās. Ir autovdītāji, kuri, uzstādot šādus savdabīgus rekordus, pat nepaspēj tā pa īstam nobīties, respektīvi – atmosties, bet cilvēkiem, kuri to visu piedzīvo nomodā un ir spiesti noskatīties, parādās kāds sirmāks mats un piedzīvotais iespiežas atmiņā uz ilgu laiku.


Šis gadījums ir izrakstīts no policistu atskaitēm. Amatieru komanda pēc ķegļu spēles Vācijas pilsētā Nojendorfā pēc tam, kad bija uzvarējusi sīvākos konkurentus no kaimiņu ciemata, nolēma to kārtīgi atzīmēt. Uzvarētāju kapteinis Lotars K. pēc šādas pasvinēšanas iesēdās savā Grand Cherokee un nolēma doties mājup, bet, uzreiz pēc braukšanas uzsākšanas, aizmiga. Mašīna brauca taisni līdz pirmajam līkumam, kur ietriecās gaļas veikala skatlogā, izbrauca cauri veikalam, izgāza pretējo sienu, iebraukdama tieši īpašnieka guļamistabā. Lotars K. no trieciena pat nepamodās, bet visapbrīnojamākais ir tas, ka nepamodās arī neviens no istabā guļošajiem. Veikala īpašnieks ar savu sievu “trešo lieko” pamanīja tikai nākamajā rītā, kad piekusušais ķegļu spēlētājs vēl joprojām bezrūpīgi gulēja savā stipri apskādētajā džipā.


Vēl neiedomājamāku rekordu uzstādīja 21 gadu vecais Kreigs Frensis. Šis neparastais gadījums arī ir fiksēts policijas atskaitēs un noticis uz šosejas netālu no Glosteras. Viss iesākās ar to, ka automašīnai, ar kuru brauca Kreigs, beidzās benzīns. Viņš brauca kopā ar draugu, kurš savukārt, labu gribēdams, pie-teicās aiziet ar kājām uz tuvējo benzīntanku un nopirkt nedaudz degvielas, lai varētu turpināt ceļu. Viss jau būtu bijis labi, bet viņš nenoturējās kārdinājumam un iegriezās pie saviem radiniekiem, kas dzīvoja turpat netālu. Protams, kā jau tas pie radiem pieņemts, ciemiņš tika uzņemts augstā līmenī, sākās svinības, un doma par benzīnu nevienam vairs nebija prātā. Pa to laiku Kreigs savā mašīnā, gaidot izpalīdzīgo draugu, vienkārši iemiga un atmodās … pēc trim dienām. Kā izrādījās, Kreigs sirgst ar ļoti retu “miega slimību”. Ja ceļu policijas patruļa nebūtu pievērsusi uzmanību uz nomales stāvošajai mašīnai ar sastingušo vadītāju, viņš tur būtu varējis nogulēt pat nedēļu.


Amerikāni Stīvu Šaijeru pievīla pavisam cits netikums. Vakarā viņš mierīgi iegāja gulēt pats savā gultā, bet no rīta pamodās pie stūres svešam automobilim, kad policisti bija paspējuši viņam jau uzlikt roku dzelžus. Nabaga cilvēks nesaprata, kas notiek, un tikai žēlabaini jautāja: “Kur es atrodos? Kas noticis?” Kārtības sargi, protams, neklausījās viņa savārstījumā, bet nogādāja policijas iecirknī. No cietuma restēm Stīvu paglāba advokāts, kurš ar ārstu palīdzību prata pierādīt tiesai, ka Šaijers, viņam pašam nezinot, slimo ar mēnessērdzību.


Šie traģikomiskie gadījumi liek mums aizdomāties par šoferu ārstu komisiju nepieciešamību un arī par to, ka šīs divas lietas – veselība un autovadīšana – ir pietiekami nopietnas, lai mēs tām pievērstu uzmanību. Varbūt kādam lasītājam ir bijuši vēl kuriozāki gadījumi, kas izmainījuši attieksmi pret šīm lietām ? katrs jau mēs visvairāk iespaidojamies no savas pieredzes, bet, lai kā arī tas būtu – negulēt pie stūres.


 


11.02 (72)



Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-