No ceturtdienas darbu uzsāks stacionārie fotoradari

Pievienots: 10. februārī 2015 13:56 | Autors: CSDD Sabiedrisko attiecību daļa | Komentāri: (0)

Ceturtdien, 2015.gada 12.februārī, Latvijā darba režīmā sāks darboties pirmie stacionārie fotoradari . Tas nozīmē, ka informācija par fiksētajiem pārkāpumiem tiks sūtīta Valsts policijai lēmuma pieņemšanai un autovadītāji saņems paziņojumu par fiksēto pārkāpumu. Kā pirmie savu darbību uzsāks radars uz ceļa Rīga – Jelgava pie pagrieziena uz Brankām un uz jaunā Rīgā – Koknese ceļa pie satiksmes mezgla ar ceļu Inciems – Sigulda – Ķegums  ( Radaru karte ) . Līdz šim radari darbojās testa režīmā un paziņojumi autovadītājiem netika sūtīti. 

 Savukārt autovadītāju ērtībām tiek piedāvāts izvēlēties kā turpmāk saņemt paziņojumus par radaru fiksētajiem pārkāpumiem: ar elektroniskā pasta starpniecību, izdarot atzīmi CSDD reģistrā https://e.csdd.lv/, vai kā līdz šim – ierakstītas vēstules formātā.

Jau tagad varam uzskatīt, ka stacionāro radaru izvietošana ir sevi attaisnojusi. Radaru uzstādīšanas vietās šobrīd ir samazinājies plūsmas ātrums un tiek fiksēts neliels skaits ātruma pārkāpēju. Pirms katras stacionārā fotoradara atrašanās vietas ir izvietotas braukšanas ātrumu ierobežojošas ceļa zīmes ar papildzīmi par fotoradara darbību. Svarīgi, ka radaru ieviešanai ir preventīvs raksturs - samazināt braukšanas ātrumu bīstamos ceļa posmos, nevis naudas pelnīšanas avots. 

Stacionāro fotoradaru atrašanās vietas tika izvēlētas, izvērtējot simtiem ceļu satiksmes negadījumu statistiku, „melnos punktus” un informāciju par ceļu posmiem ar intensīvu satiksmes plūsmu. Triju gadu laikā vietās, kur paredzēts uzstādīt mērierīces, notikuši 495 ceļu satiksmes negadījumi, cietuši 135 cilvēki, bet bojā gājuši astoņi. Turklāt bojā gājušie ir ne tikai sāpīgs zaudējums tuviniekiem, bet arī valstij, tautsaimniecībai un sabiedrībai kopumā, šajā gadījumā vērtējums naudas izteiksmē tie ir vairāk nekā četri miljoni eiro zaudējumi.

Radaru uzstādīšanu veica SIA „RECK”, sadarbībā ar mērierīču izgatavotāju – Nīderlandes uzņēmumu „GATSO”. Uzstādīšana un ar to saistītais darbs bija apjomīgs, tajā iesaistītas vairākas organizācijas un institūcijas. 

Stacionārie fotoradari ir tikai viens no satiksmes drošības uzlabošanas instrumentiem. Tikpat nozīmīga ir ceļu uzlabošana, policijas klātbūtne un pārvietojamie radari, sabiedrības izglītošana un informēšana. 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-