Kādēļ vadītāji neizmanto virzienrādītājus?

Pievienots: 20. februārī 2014 14:15 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Kāpēc daži autovadītāji ne vienmēr izmanto vai vispār neizmanto virzienrādītājus? Amerikas Savienotajās Valstīs veiktā pētījuma dati rāda, ka visbiežākās atbildes ir “nepietika laika, lai to izdarītu” (42%) un “slinkuma dēļ ” (23%).




„Virzienrādītāju izmantošana ir nozīmīga drošas braukšanas sastāvdaļa un veids, kā informēt citus satiksmes dalībniekus par plānotajiem manevriem. Slinkums vai laika trūkums nevar būt attaisnojums. Vadītājiem manevri vienmēr ir jāparedz un jāieplāno, un tad viņi atradīs laiku, lai signalizētu par tiem,” norāda Renault Braukšanas skolas direktors Zbigņevs Veselijs.


Virzienrādītājus vajadzētu izmantot arī tad, kad atrodaties pagrieziena joslā un apkārt neredzat citas automašīnas. Signalizējot par saviem manevriem, jūs varat izvairīties no sadursmes, ja cita automašīna atrodas jūsu aklajā zonā un to nevar redzēt spoguļos, kaut patiesībā tā brauc tieši līdzās. Kad citi vadītāji redz virzienrādītāju, viņiem ir laiks reaģēt, piemēram, palēnināt braukšanas ātrumu vai citādi signalizēt par savu klātbūtni.


Tāpat kā ir svarīgi izmantot virzienrādītājus, svarīgi ir arī signalizēt par plānotajiem manevriem īstajā brīdī. „Ja jūs ieslēdzat virzienrādītāju par agru, piemēram, pirms esat pabraucis garām pēdējam pagriezienam, aiz kura grasāties nogriezties, jūs varat samulsināt citus satiksmes dalībniekus. Ja par manevru signalizējat pārāk vēlu, jūs nedodat gana daudz reakcijas laika citiem braucējiem,” brīdina Renault Braukšanas skolas instruktori.


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-