Pieaug automašīnu zādzību skaits, kas paņemtas uz nomu.

Pievienots: 8. janvārī 2013 16:03 | Autors: Rigaradio | Komentāri: (0)

2011. un 2012. gadā ir pieaudzis to automašīnu zādzību īpatsvars, kas ir paņemtas nomā, izmantojot viltotus dokumentus un pēc tam pārdotas citā valstī, apgalvoja Valsts Policijas priekšnieks Ints Ķuzis sarunā ar Arni Blodonu pirmdien "Rīga Radio 94.5 FM" notikušajā raidījumā "Auto pasaule".


Policijas ģenerālis paskaidroja arī to, ka zagļiem šādas automašīnas izdodas pārdot, jo auto nomas devējs sāk automašīnas meklēšanu tikai pēc nomas termiņa beigām, kas nereti var būt pat divi mēneši. Lai gan Latvijā nesoda pircējus, kas nopērk šādu auto un kļūst par tā labticīgo ieguvēju, tomēr, ārvalstu likumdošana nepieļauj pārvietošanos ar šādu auto ārpus Latvijas robežām. Auto, kas ir izludināts meklēšanā citā valstī, var tikt konfiscēts."Rīga Radio" notikušajā intervijā Valsts Policijas priekšnieks kopā ar raidījuma vadītāju Arni Blodonu diskutēja par fotoradaru jautājumu, sodu sistēmu un izmaiņām, kas sagaida autobraucējus tuvākajā nākotnē, kā arī apsprieda auto zādzību statistikas nianses. Ints Ķuzis piekrita, ka auto zādzības joprojām ir nopietna problēma, tomēr, ja pirms desmit gadiem nozagto automašīnu skaits sasniedza pat 2,5 tūkstošus, tad šobrīd šis cipars ir sarucis līdz aptuveni 880. Raidījumu "Auto Pasaule" vada auto un moto žurnālists Arnis Blodons. Raidījums ir dzirdams "Rīga Radio" ēterā katru pirmdienu no plkst.18:00 līdz 19:00. Ikviens interesents var raidījumu noklausīties arī ierakstā radio mājas lapas www.rigaradio.lv sadaļā Audio bārs.


"Rīga Radio 94.5 FM" ir jauna, strauji augoša radiostacija, kas raida Rīgā un tās tuvākajā apkārtnē. "Rīga Radio" pamatā skan t.s. easy-listening formāta mūzika un populāru cilvēku un profesionāļu veidoti autorraidījumi.

Foto: "AutoInfo".

"Auto Pasaule" raidījuma ieraksts.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-