Precizēs normatīvo bāzi Latvijas autoceļu uzturēšanai

Pievienots: 13. novembrī 2009 09:12 | Autors: Satiksmes ministrija, Ieva Valpētere | Komentāri: (0)

Satiksmes ministrija (SM) precizējusi prasības autoceļu uzturēšanai un kritērijus autoceļu klases noteikšanai. Turklāt VAS „Latvijas valsts ceļi” (LVC) par valsts, bet pašvaldībām par savu autoceļu uzturēšanas pasākumiem informācija būs jāievieto savā mājāslapā.

Šādas izmaiņas paredz 12. novembrī Valsts sekretāru sanāksmē atbalstītais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts „Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli”.

Iepriekš par Latvijas autoceļu uzturēšanu LVC un pašvaldības informēja ar mediju starpniecību. Taču turpmāk, līdzekļu ekonomijas dēļ, attiecīgā informācija tiks ievietota LVC un pašvaldību mājaslapā un plašsaziņas līdzekļi pēc savas iniciatīvas varēs pārpublicēt aktualitātes autoceļu uzturēšanas jomā.

Papildus minētais MK noteikumu projekts paredz, ka ceļa īpašnieks nodrošina autoceļu uzturēšanu, ievērojot prasības un darbu izpildes termiņus, kas noteikti konkrētai uzturēšanas klasei. Tādējādi, lai nodrošinātu netraucētu transportlīdzekļu satiksmi pa autoceļiem pastāvīgos un mainīgos laika apstākļos, autoceļu vai to posmu sarakstus ar pazeminātām uzturēšanas klasēm pirms ziemas un vasaras sezonas sākuma apstiprina SM (valsts autoceļiem) un attiecīgā pašvaldība (pašvaldību autoceļiem). Pie tam, ceļa īpašniekam atbilstoši pieejamajam finansējumam ir tiesības vasaras sezonā samazināt noteikumos paredzēto prasību līmeni par vienu uzturēšanas klasi.

Grozījumi stāsies spēkā pēc aptirinājuma valdībā.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-