Vācijas pasts pasūta īpašu transportu.

Pievienots: 30. novembrī 2012 10:23 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Deutsche Post pasūtījis 50 īpašas konstrukcijas transportlīdzekļus, kas tiks izgatavoti, ņemot vērā Vācijas pasta īpašās prasības.
Galerijā - vācu pasta transporta attīstība, sākot no 1898.gada


Pasūtītie elektromobiļi nebūs standarta produkcija, bet gan īpašas konstrukcijas piegādes furgoni, ko kompānija Street Scooter GmbH radījusi sadarbībā ar Āhenes Tehnisko Universitāti. Jau no nākamā gada jūlija 50 pirmssērijas prototipi nonāks Deutsche Post rīcībā un mēģinās pierādīt savas tiesības uz pastāvēšanu.


Street Scooter iebūvēts 30 kilovatu elektromotors un litija-jonu baterija. Akumulatoram izvirzītas sevišķi stingras prasības, jo dienā tam būs jāiztur līdz pat 200 iedarbināšanas cikli. Furgoniņa maksimālais ātrums ir 85 km/h, bet distance, ko tas veic ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem – 120 km. 


Pēc izskata 4,60 m garais pasta vāģis atgādina klasisku furgonu ar kravas telpu, piekļūšana pasta sūtījumiem notiek pa atbīdāmām durvīm.Jāpiebilst, ka pasta auto ir vēsturisks priekštecis – Volkswagen 147 (1964-1974), kas arī tika izstrādāts tikai un vienīgi Deutsche Post vajadzībām. Tautā šo automobili dēvēja par Fridolin.


Arī šodien Volkswagen gatavs piedāvāt savus pakalpojumus, tādēļ izstrādāts mūsdienu Fridolin prototips, kas labākajā gadījumā sērijveida statusu varētu iegūt 2020.gadā. VW eT (pagaidu nosaukums) ir elektrisks transportlīdzeklis ar 4,09 m garumu, mazauto Polo masu un apjomīgu 4,1 kubikmetru furgona tipa kravas telpu. Labās puses slīdošās durvis atveramas elektriski, ar pogu, bet pats transportlīdzeklis vadāms ar pulti – kamēr pastnieks iznēsā sūtījumus no mājas uz māju, furgoniņš tam paklausīgi seko ar ātrumu līdz pat 6 km/h. īpaša sensoru sistēma rūpēja par to, lai nelieli šķēršļi tiktu apbraukti bez operatora iejaukšanās. Automobilis aprīkots ar labi saskatāmiem LED lukturiem, kas strādā brīdinājuma režīmā, kad ieslēgts tālvadības režīms. Aizmugures durvis ir atveramas, un, kad tās ir vaļā, virs durvīm izbīdās neliels jumtiņš, kas kalpo par aizvēju un aizsegu slikta laika apstākļos. Salonā uzstādīts planšetdators, kurā ierakstīts maršruts ar visu nepieciešamo informāciju un tādām pastniekam svarīgām niansēm, kā, piemēram, „mājas, kuras sargā nikni suņi.” 



 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-