NEZ PRO drifta čempionāts jau 6dien, bet Pasaules Ginesa rekorda mēģinājums 5dien

Pievienots: 7. septembrī 2012 16:50 | Autors: NEZ Pro | Komentāri: (0)

Jau šo sestdien, 8. septembrī, Rīgā risināsies NEZ PRO drifta čempionāts, kurā dalību ņems vairāk nekā 60 braucēji no septiņām valstīm. Tomēr dūmi Biķernieku trasē pamatīgi kūpēs jau piektdien, jo sacensību organizatori sadarbībā ar Biķernieku komplekso sporta bāzi plkst. 17:00 nolēmuši mēģināt uzstādīt jaunu Pasaules Ginesa rekordu – visvairāk automašīnu, kas vienlaicīgi vienā norises vietā griežas pa 360 grādiem.








Sadzīves valodā šo griešanos pa apli sauc par saulīšu zīmēšanu, un tieši ar šādu saulīšu zīmēšanu praktiski visi PRO drifta pilotu uzsākuši savas drifta gaitas. Pēdējais rekords ar 76 automobiļiem uzstādīts Nirburgringas trasē Vācijā, tādēļ, lai Latvija uzstādītu šo rekordu, vismaz 77 spēkratiem jāspēj vismaz desmit sekundes vienlaicīgi griezties pa 360 grādiem uz apli.

Lai tas izdotos, organizatori aicina visus, kam ir aizmugures piedziņas automobilis un māka un vēlme izpildīt iepriekšminēto, līdz ceturtdienas vakaram sūtīt pieteikumu ar vārdu, uzvārdu un savu auto uz eline@hgk.lv, vai, ja izdomājat pēdējā brīdī, tad droši līdz pus 5 gaidām tevi 5dien Biķerniekos. Tā būs lieliska iespēja ierakstīt ne vien savu vārdu Ginesa rekordu vēsturē, bet arī uzgriezt saules kopā ar Austrumeiropas un Skandināvijas labākajiem PRO drifta meistariem.

Šobrīd dalībnieku skaits NEZ drifta čempionātā, kas notiks jau 6dien, ir sasniedzis  64 braucējus, bet nav izslēgts, ka tiem īsi pirms sacensībām nepievienosies vēl pāris piloti- un varam pačukstēt, viena no pagājušā gada Latvijas skatītājiem iemīļotā drifta auto iziešana uz starta nu ir tikai darba un stundu jautājums, jo Igaunis Henri Puhmas, cer piedabūt pie dzīvības savu Audi Coupe. Uz šīm sacensībām pamatīgi sasparojušies ne vien ārzemju viesi, bet arī pašmāju drifteri – NEZ PRO drifta čempionātam pieteikušies 18 latviešu braucēji. Viņiem gan nāksies pamatīgi cīnīties ar spēcīgajiem somu, zviedru un norvēģu pilotiem, kuri šoreiz solās būt vairāk nekā 30. Tam visam pa vidu vēl būs redzami arī labākie Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas braucēji. Pilns dalībnieku saraksts pieejams šeit - http://nezdrift.com/lv/participants/.

Sacensību uzvarētāju šoreiz patiesi ir grūti prognozēt, jo lielākā daļa skandināvu drifteru pie mums Latvijā būs pirmo reizi, bet daudzi no viņiem ir savas valsts čempioni un ļoti labu rezultātu uzrādījuši šosezon. No latviešiem uz uzvaru noteikti var pretendēt Jānis Eglīte, Gatis Lapāns un Kristaps Blušs, tāpat arī atraktīvu sniegumu šosezon rāda Elvijs Ķezis, Edmunds Ērglis un Vents Pečaks un brāļi Jēkabsoni. Visi viņi kā viens ir gatavi aizstāvēt Latvijas godu, lai nepieļautu pagājušā gada scenāriju, kad uz pjedestāla kāpa trīs somu braucēji.

Rīgas iedzīvotāji ar braucējiem un viņu jaudīgajiem un krāsainajiem spēkratiem varēs iepazīties tuvāk parādes brauciena laikā, kas vedīs no Biķernieku trases līdz Domu laukumam. Sacensību dalībnieku no trases izbrauks 20:00, bet 20:30 uz 25 minūtēm atradīsies Domu laukumā.

Sacensību atklāšana sestdien noteikta uz 14:00, bet kvalifikācijas braucienu sākums paredzēts 14:30. Pēc to veikšanas sekos dalībnieku sapulce, pēc kuras 17:00 arī sāksies pats galvenais – spraigās tandēmu cīņas. Bet organizatori brīdina, sacensību atklāšana var tik pārcelta agrāk sakarā ar lielo dalībnieku skaitu, jo katram dalībniekam ir 3 kvalifikācijas braucieni un pašlaik tas nozīmē- 192 kvalifikācijas braucienu, tas jau vien ir rekorda vērts skaitlis. Tāpēc lūdzam sekot līdzi jaunākajai informācijai www.nezdrift.com

Biļetes iespējams iegādāties līdz pat 6dienas rītam www.bilesuserviss.lv, Statoil DUS un visās Biļešu Servisa kasēs visā Latvijā.

Biļešu cenas iepriekšpārdošanā:

• Parastā biļete pieaugušajiem- 6 Ls uz vietas pasākuma dienā 8 Ls

• Bērniem no 10 g.v. līdz 16 g.v. un pensionāriem- 3 Ls

• Bērniem līdz 9.g.v. ieeja bez maksas

• Invalīdiem ( uzrādot invaliditātes apliecību) ieeja bez maksas

Dalībnieku parka biļetes būs pieejamas tikai sacensību dienā.

*Dalībnieku parka biļete- 15 Ls

*Dalībnieku parka biļete ar sēdvietu speciālā tribīnē tehniskajā parkā- 20 Ls

*VIP auto caurlaide trases teritorijā- 10 Ls

Ar dalībnieku parka biļetēm iespējams atstāt sacensību teritoriju dienas gaitā un nākt atpakaļ.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-