Ir jāizstrādā stingri standarti eksprezidentu auto izvēlei.

Pievienots: 28. novembrī 2011 15:49 | Autors: Gunārs Rusiņš | Komentāri: (4)

Fakts, ka Latvijas eksprezidenti var ietekmēt valsts nodrošinātās automašīnas tehnisko specifikāciju, kura var nonākt krietni ārpus saprāta robežām, norāda uz to, ka ar steigu ir jāmaina šīs privilēģijas nosacījumi.


Patreizējā kārtība, kura pieļauj to, ka eksprezidentu automašīnas tiek piemērotas viņu prasībām, liek domāt, ka būtu kardināli jāmaina esošie nosacījumi un standarti bijušās valsts augstākās amatpersonas automašīnas izvēlei.

Nav šaubu, ka eksprezidenta auto ir jābūt drošam un labi aprīkotam, taču nepamatotas automašīnu tehniskās specifikāciju prasības rada bažas par to vai tas kaut kādā veidā papildina automašīnas drošību. Vairāk gan tās liecina par kādam automašīnas modelim īpaši piemeklētu tehnisko specifikāciju.

Risinājums ir pavisam vienkāršs. Lai turpmāk tiktu izslēgta pieskaņošanās eksprezidentu privātajām vēlmēm, ir nepieciešams izstrādāt vienotus standartus un tehnisko specifikāciju, kas piemērojama šādu automašīnu iepirkumu gadījumos.

Tādējādi būtu iespējams gan nodrošināt optimālu drošības standartiem atbilstošu auto iegādi, gan izslēgt dārgu un privātām interesēm atbilstošas automašīnas specifikāciju izstrādes iespēju.

Diskusijas par šo jautājumu jau esmu uzsācis Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, kur tiks meklēts risinājums turpmākai rīcībai šādos gadījumos.

Komentāri:

Atvars - 29. novembrī 2011 10:25

Es papildinātu šo domu ar to, ka- Ja eksprezidents turpina politisko darbību, kļūst par Valsts amatpersonu, deputātu- zaudē eksprezidentam paredzētās privilēģijas. Tas pats attiecas, ja eksprezidents strādā algotu darbu privātās struktūrās.

Bez visa iepriekšminētā ir jāparedz arī atbildība par to, ja neievēro attiecīgos noteikumus.

Viesis: Yugo - 30. novembrī 2011 10:47

Eksprezidenta Gunta Ulmaņa vajadzībām Valsts prezidenta kanceleja īrē mašīnu par 958,62 latiem mēnesī (bez pievienotās vērtības nodokļa), tātad kopumā par 40 013,76 latiem līgumā paredzētajā periodā. Vaira Vīķe-Freiberga brauc ar automašīnu, kas pirkta par apmēram 67 000 latu (bez PVN). Zatleram domātais auto, ko pirks Aizsardzības ministrija (AM), provizoriski varētu maksāt ap 87 000 latu bez PVN..

Saskaņā ar likumu eksprezidentiem pienākas apsardze četrus gadus pēc pilnvaru termiņa beigām, bet to var arī pagarināt, ja tā izlemj Ministru kabinets (MK)..

Jau vēstīts, ka Zatlera vajadzībām tiekot plānots iegādāties melnu limuzīnu ar brūnu ādas salonu un velūra paklājiņiem..

Aizsardzības ministrija izsludinājusi konkursu luksusa klases limuzīna iegādei, ko plānots nodot eksprezidenta lietošanā. Limuzīna cena nedrīkst pārsniegt 87 tūkstošus latu..

Konkurss beigsies 12.decembrī. Plānots, ka ar jauno limuzīnu Zatlers pārvietosies vismaz trīs gadus. Kopš prezidenta pilnvaru beigām viņš pārvietojas ar valsts piešķirtu pavecu "Chrysler"

Viesis: Skolnieciņš [skaudības dievība] - 14. septembrī 2017 07:50

Vaira Vīķe-Freiberga ir varen alkatīga veča! Viņu ir jāsoda! Ir jāatriebj nabadzība!!! Vajag viņai uzlikt porču! Tas viņu pārmācīs!
Esmu kapos veicis aizsardzības un lāstus. Dažreiz pēc rituāla ir stipras galvas sābes, zobu sāpes, kaulu sāpes un viegls drudzis. Tas parasti ir tās dienas vakarā. Pēc miega simtomi pāriet. Gadās arī šādas blaknes.

Viekārši tajā lāsta dienā ieplānojiet sev brīvdienu.... ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-(

Viesis: Skolnieciņš - 14. septembrī 2017 07:56

Davaj, uzliksim Vairai Vīķei-Freibergai lāstu! Lai to izdarītu Tev vajadzēs:

✓naidu un necieņu pret Vairu Vīķi-Freibergu;

✓divas viņas ielaminētas fotogrāfijas, melnu audumu, melnu dziju un bišķu malto gaļu

✓vajag pudeli šņabja, adatu pirksa pārduršanai, dažas vaska sveces (tās ātri sadeg, tas ir labi); dažas monētas, melnu gaili kaušananai

✓jebkuri pusaizmirsti kapi, kur tuvumā neviens nedzīvo un neviens tos neapsargā

✓lāsta teksts.

Sākumā mēs izveidojam lāsta tekstu. Tekstā ir jābūt trīs daļām. Pirmā daļā lieto ļoti daudz Vaira Vīķes-Freibergas vārds, jābūt īsi formulētam lāsta mēķim un jābūt norādītam spēkam caur ko lāsts darbojas. Tas varbūt konkrēts mirušais, jods vai kāda kapu dievība. Otrajā daļā skaitāmpantiņa veidā seko precīzs lāsta apraksts. Trešajā daļā seko lāsta NEnoņemšanas nosacījumi un slēdzene ar kuru nostiprina un palaiž lāstu.

Lāstu, protams, jāliek tikai naktī, kad kapos neviena nav. Lāsta likšanas dienā Tev ir jābūt možam un veselam. Šī ir mana parastā lāsta shēma.

Gailis, monētas un šņabis ir upuris kapu gariem un/vai kādai kapu dievībai. Fotogrāfijas un vārds ir piesaiste objektam. Maltā gaļa asociējas ar pūstošo Vairas Viķes-Freibergas miesu. Tā ir viņas miesas asociācija.

Ierodoties kapos, atrod nomaļu vietu. Piesauc mirušo garus vai kapu dievības. No tradīcījas atkarīgs! Upurē kautko. Es nekad dzīvniekus neizmantoju (nav naudas un resursu visu šmuci uzreiz sakopt, lai nebūtu pierādījumu). Tur vajag uz kapiem doties ar auto. Bet auto man nav. Tākā es upurēju dažas asiņu lāsītes no pirksta. Visus no lāsta palikušos pārpalikus, izņemtot audumā un gaļā ietītās fotogrāfijas, ir jāizmet, lai nebūtu pierādījumu. Kā arī tad nebūs baumas kā kāds kapos burās. To ietīto bildi ir jāaprok kādā nemanāmā vietā kapos.

Pēc rituāla ir kārtīgi jāizguļās... ®Skolnieciņš

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-