FIA prezidents Žans Todts- Biķernieku trasei ir jākļūst....

Pievienots: 16. novembrī 2011 17:37 | Autors: CSDD Sabiedrisko attiecību daļa | Komentāri: (0)

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Todts, iepazīstoties ar CSDD Biķernieku komplekso sporta bāzi un apmeklējot Rīgas Motormuzeju, atzina, ka šim kompleksam ir jāattīstās kā vienotam sporta un izglītības centram.


Jau patlaban Biķernieku trasē darbojas tādi projekti kā Drošas braukšanas un Ceļa skola. Šādā virzienā darbs ir jāturpina, jo izdevīgā ģeogrāfiskā stāvokļa dēļ trasē ir jānotiek ne tikai auto un moto sacensībām, bet arī jāattīsta dažādi izglītības projekti.


Savukārt, runājot par situāciju satiksmes drošības jomā, FIA prezidents uzsver, ka ir ieguldīts milzīgs darbs, lai pēdējos 20 gados bojā gājušo skaitu samazinātu 4,6 reizes (no 997 bojā gājušajiem 1991.gadā līdz 218 – 2010.gadā). Tomēr vēl aizvien rēķinot uz kopējo iedzīvotāju skaitu šis skaitlis ir ļoti liels. Tādēļ arī turpmāk Latvijas atbildīgajām institūcijām ir kopīgi jāstrādā, lai uzlabotu situāciju uz ceļiem – samazinātu bojā gājušo, ievainoto un ceļu satiksmes negadījumu skaitu.Vienlaikus ar FIA prezidentu Biķernieku kompleksu apmeklēja arī satiksmes ministrs Aivis Ronis. Viņš apstiprināja valdības un ministrijas atbalstu Biķernieku kompleksā sporta bāzes kā vienota kompleksa saglabāšanā un attīstībā.


Jau ziņots, ka Žans Todts ir pirmais FIA prezidents, kurš viesojās Latvijā. Vizītes mērķis bija ceļu satiksmes drošība, situācija šajā jomā Latvijā, kā arī motoru sporta veidu attīstība. 


Starptautiskās Automobiļu federācijas prezidenta amatā 65 gadus vecais francūzis tika ievēlēts 2009. gada oktobrī, nomainot ilggadējo FIA vadītāju Maksu Mosliju. Pasaules motoru sportā Todts iemantoja slavu, līdz 1981. gadam veiksmīgi startējot rallijā kā stūrmanis, vēlāk kā Peugeot Talbot Sport komandas vadītājs – viņa vadībā franču kompānija guva izcilus panākumus pasaules rallija čempionātā, Dakaras rallijreidā un pasaules SportsCar čempionātā. Kopš 1993. gada Žans Todts dažādos ampluā darbojies Ferrari kompānijā. Viņa vadībā uzplauka Ferrari F-1 komanda, ar komandas vadošo pilotu Mihaelu Šūmaheru, sasniedzot vairākus pasaules čempiona titulus un Konstruktoru kausus

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-