Vēl viens Opel dīleris Latvijā

Pievienots: 25. oktobrī 2011 12:43 | Autors: Kaspars Bergmanis, "AutoInfo" | Komentāri: (3)

Pirms neilga laika, Latvijas informatīvo telpu satricināja paziņojums, ka „Amserv motors” iegādājās „Opel” un „Cherolet” dīlerus Latvijā - SIA ”Hansa Auto” un „Adam Auto”.
„Adam Auto” viens no akcionārs Māris Varkalis pārdeva sev piederošās uzņēmuma daļas igauņu uzņēmumam, kurš Latvijā bija pazīstams ar to, ka tirgo „Toyota” markas spēkratus. „Amserv motors” apvienoja abus līdzšinējos „Opel” dīlerus un veica strukturālas pārmaiņas.


Krasta ielas salonā vairs netiek piedāvāti „Chevrolet” , bet viņu vietu ir ieņēmis „Peugeot” un „Opel”. Reformu rezultātā izmaiņas skārušas pašu salonu izkārtojumu. „Peugeot” tirdzniecības zāle ir līdzšinējā „Opel” un „Chevrolet” zālē, bet pārbūvētais autoserviss kalpo par tirdzniecības zāli „Opel” automobiļiem. Turpmāk „Chevrolet” cienītāji savus braucamos var iegādāties Brīvības ielas „Hansa auto” salonā.

Tā kā apvienojot divus dīlerus un neveidotos „Opel” dīlera(„Amserv motors”) monopolstāvoklis - starp „Opel SouthEast Europe” un „Auto Blitz” tika parakstīts (10.oktobrī) nodomu protokols par jauna „Opel” dīlera Latvijā izveidošanu. Vienošanās paredz atvērt jaunu „Opel” automobiļu tirdzniecības un servisa centru Rīgā, Skanstes ielā 33, kas nesīs „Auto Blitz” nosaukumu.

Skanstes ielas salons ir pazīstams ar to, ka ilgu laiku tur tirgo „Volvo” markas automobiļus. Pirms pusotra gada tur tika atvērts arī „VW” autorizēts serviss. Diemžēl iegūt „VW” automobiļu tirdzniecības dīlera statusu šim autocentram neizdodas. „VW” imoprtieris Latvijā bauda gandrīz monopolstāvokli, paši importē un tirgo, bet  konkurenti latviešu bāleliņu paskatā ir liekas problēmas.

Vienošanos par jauna „Opel” dīlera atklāšanu Latvijā parakstīja „Auto Blitz” padomes priekšsēdētājs Māris Varkalis  (bijušais SIA”Adam Auto” akcionārs)  un „Opel SouthEast Europe” vadītājs Dragans Nenadovičs (Dragan Nenadovic). Noslēgtā vienošanās paredz jau šī gada novembrī jāatver jauns „Opel” tirdzniecības un servisa centrs Rīgā.

Māris Varkalis, „Auto Blitz” padomes priekšsēdētājs, uzsver: „Mūsu mērķis ir būt par labāko „Opel” dīleri Baltijā klientu apkalpošanas kvalitātes un sniedzamo pakalpojumu jomā. Būsim pirmie, kas pilnībā ieviesīs jaunos „Opel” korporatīvos standartus.”

„Auto Blitz” būs lielākais „Opel” zīmola autocentrs Latvijā, kurā 650m2 atvēlēti salona ekspozīcijai, 560m2 servisa apkalpošanas zonai un 320m3 rezerves daļu noliktavai. Autocentrs atradīsies Rīgas centrā - Zirņu un Skanstes ielu krustojumā, kas ir vienlīdz labi sasniedzams klientiem no Rīgas, kā arī no attālākām vietām. „Auto Blitz” autocentrs nodrošinās pilnu pakalpojumu klāstu: klienti varēs iegādāties „Opel” vieglās un komercautomašīnas.

Māris Varkalis papildina: „Esam izveidojuši pieredzējušu un zinošu speciālistu komandu, kas ar spēcīgu zīmolu dos jaunu izaicinājumu Latvijas autotirgū. Mēs esam jauns uzņēmums, taču mūsu komanda ir stāvējusi klāt pie Latvijas auto biznesa pašiem pirmsākumiem.”

„Auto Blitz” ir dibinājuši Mūsa Motors Grupa un vairākas privātpersonas. Uzņēmuma komandu veido augstas raudzes profesionāļi, kuru pieredze auto jomā ir vairāk kā 20 gadi. Kopējās investīcijas šajā projektā sasniedz 1 miljonu EUR robežu. Jaunajā uzņēmumā plānots nodarbināt 15-20 darbiniekus.

   

 


Komentāri:

Viesis: Toms - 25. oktobrī 2011 14:32

Nu gan malacis! Vēsture atkārtojas! Ja nemaldos 1998.gadā par Opel dīleri bija SIA"Via Amerika" ar Dāvi Maksiņu priekšgalā. Tad viņi opeļus tirgoja aiz "Dziesmu svētku" estrādes. Dāvis iemanījās ietirgot savu salonu igauņiem, kuri pēc dažiem mēnešiem izlaida garu. Skat, ka Amserv ar saviem estiņiem arī neatmet kedas.

Viesis: Erdinger - 26. oktobrī 2011 10:15

Kā Rutulis nopirka OPC, tā skaties, var atļauties jaunu salonu :D

Viesis: zigis - 13. martā 2012 20:39

Izskatās ka Krasta ielā Chevrolet atgriezies pie Tcmotors:

http://www.chevrolet.lv/piedavajumi/ipasie-piedavajumi/jaunas-paaudzes-chevrolet-par-unikalu-cenu.html

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-