Atvieglos lielgabarīta un smagsvara pārvadājumu atļaujas izsniegšanas procesu.

Pievienots: 12. jūlijā 2011 15:04 | Autors: Satiksmes Ministrija | Komentāri: (1)

Plānots, ka turpmāk elektroniskā veidā varēs izsniegt atkārtotu atļauju dalāmu kokmateriālu un lauksaimniecības produkcijas lielgabarīta un smagsvara kravu pārvadāšanai ar specializētiem transportlīdzekļiem uz noteiktu laiku (līdz 12 mēnešiem). 









 

Šādu atļauju varēs saņemt, ja tā tiks pieprasīta atkārtoti un tajā netiks mainīti atļaujā jau noteiktie parametri. VAS „Latvijas Valsts ceļi” atļauju elektroniskā veidā izsniegs, ja pirms tam tiks saņemts apliecinājums par attiecīgās valsts nodevas samaksāšanu. Būtībā tas nozīmē, ka atkārtotas atļaujas nebūs jāizsniedz, elektroniskā veidā tiks pagarināts tās termiņš. 

„Ar šiem grozījumiem tiek mazināts administratīvais slogs – pārvadātājiem vairs nebūs jātērē laiks, lai atnāktu pēc atkārtotas atļaujas, bet „Latvijas Valsts ceļiem” – lai sagatavotu to”, norāda satiksmes ministrs Uldis Augulis.

To paredz otrdien, 12. jūlijā, valdības sēdē atbalstītie grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 343 „Noteikumi par lielgabarīta un smagsvara pārvadājumiem”.  

Noteikumu grozījumu paredz arī izsniegt atļaujas bez termiņa ierobežojuma transportlīdzekļiem (bez kravas), kuri ir reģistrēti Latvijā un kuru augstums no brauktuves virsmas, garums vai platums pārsniedz Ceļu satiksmes noteikumu 3. pielikumā noteiktos lielumus. Taču minētās beztermiņa atļaujas saņemšanai paliek spēkā šādi ierobežojumi - transportlīdzekļa kopējais garums nepārsniedz 24 m; platums nepārsniedz 4 m; augstums no brauktuves virsmas nepārsniedz 4,5 m.

Grozījumu izstrādes procesā bijušas konsultācijas ar biedrību „Zemnieku saeima”.  

 

Tiesību akta projektā veikti arī citi grozījumi, ar tiem var iepazīties valdības mājaslapā. 

 

Komentāri:

Viesis: Laure - 4. oktobrī 2018 14:17

Labdien,
Es rakstu, lai informētu jūs, ka mēs piedāvājam personas aizdevumiem ar 2% procentu likmi. Mēs jums var sniegt aizdevumus, lai iegādātos traktoru vai zemes, lai jūs varētu darīt lauksaimniecībā vai citas lietas, ko jūs vēlaties darīt. Sazinieties ar mums tieši pa pastu: sduplens@gmail.com
Whatsapp: +33 7 52 70 66 79
Ar laba vēlējumiem

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-