Bīstamo kravu pārvadātājiem jauni noteikumi.

Pievienots: 21. jūnijā 2011 14:51 | Autors: MK | Komentāri: (5)

Noteikta bīstamo kravu ar īpašu riska potenciālu aprites aizsardzības pasākumu plānošanas, īstenošanas un kontroles kārtība, kas nosaka prasības visiem šo kravu apritē iesaistītajiem dalībniekiem.



Satiksmes ministrs Uldis Augulis uzsver: „Latvijā īpaši bīstamo kravu aprites dalībniekiem nepieciešams noteikt detalizētus pienākumus šo kravu apritē, lai kontrole tiktu veikta atbilstoši apdraudējumam un postījumiem, kādus šīs kravas var radīt cilvēkiem un videi. Tādējādi noteikumi turpmāk reglamentēs kārtību un uzlabos bīstamo kravu ar īpašu riska potenciālu apriti un attiecīgi samazinās sabiedrības apdraudējumu no tām.”

Visiem minēto kravu apritē iesaistītajiem dalībniekiem līdz šā gada beigām būs jāsagatavo bīstamo kravu ar īpašu riska potenciālu aizsardzību reglamentējošie dokumenti. Tie iekļaus minēto kravu reģistru, dalībnieku pienākumu sadali, šo kravu pārvadāšanas maršrutu, transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas vietu aprakstu un plānu, informāciju par transportlīdzekli, vadītāju, par pārvadājumu atbildīgajām personām u.c., ja šādi dokumenti nav bijuši izstrādāti iepriekš saskaņā ar citiem normatīvajiem aktiem.

Reglamentējošos dokumentus kontrolēs Valsts policija, Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija, Latvijas jūras administrācija, ostas pārvaldes, Civilās aviācijas aģentūra, kā arī Drošības policija un Valsts vides dienesta Radiācijas drošības centrs, atbilstoši savai kompetencei.

Konstatējot būtiskus starptautisko nolīgumu vai reglamentējošo dokumentu prasību pārkāpumus, uzraudzības institūcijām būs tiesības pārtraukt attiecīgo bīstamo kravu apriti līdz pārkāpumu pilnīgai novēršanai.



Kārtībai jāstājas spēkā šā gada 1. jūlijā.



To paredz SM izstrādātais noteikumu projekts „Bīstamo kravu ar īpašu riska potenciālu aprites aizsardzības pasākumu plānošanas, īstenošanas un kontroles kārtība”, ko otrdien, 21. jūnijā, apstiprināja valdība

 

Komentāri:

Viesis: Kalie - 26. jūnijā 2011 02:13

Hey, that post leaves me feileng foolish. Kudos to you!

Viesis: tyhleemjg - 26. jūnijā 2011 11:22

cKeph9 <a href="http://ohimkneqpjap.com/">ohimkneqpjap</a>

Viesis: nrtknux - 27. jūnijā 2011 11:43

WdLVb5 , [url=http://rsoqxjyrugeu.com/]rsoqxjyrugeu[/url], [link=http://iaahrherddol.com/]iaahrherddol[/link], http://pzxzkbopgvgf.com/

Viesis: nvxktkvet - 27. jūnijā 2011 19:10

EfqzdI <a href="http://xmpqkoisvxhp.com/">xmpqkoisvxhp</a>

Viesis: pclikgnnhj - 29. jūnijā 2011 12:27

Ku6xSu , [url=http://pzpdiohitzqr.com/]pzpdiohitzqr[/url], [link=http://osxadayesnve.com/]osxadayesnve[/link], http://dcletjmpzvhi.com/

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-