Es tevi redzu ! Vai tu mani redzi?

Pievienots: 29. aprīlī 2011 08:59 | Autors: Renault Media | Komentāri: (1)

Pasažieru automašīnu vadītāji parasti pielāgo sānu spoguļus tā, lai redzētu automašīnas abas puses. Tomēr arī šādā gadījumā izveidojas tā dēvētā aklā zona, tādējādi padarot citas automašīnas mums neredzamas. Katru dienu, vadot automašīnu, mēs nokļūstam citu vadītāju „aklajās zonās”, bet viņi – mūsējās, tāpēc, ja nevēlaties nokļūt satiksmes negadījumā, pārliecinieties, ka esat pareizi noregulējis spoguļus.

 „Pirms uzsākat braukšanu vienmēr pārbaudiet un, ja nepieciešams, pielāgojiet visus spoguļus. Pat tad, ja plānojat pavisam īsu braucienu, jums ir jāpārliecinās, ka spoguļi noregulēti precīzi. It īpaši svarīgi tas ir, ja plānojat braukt ar automašīnu, ko nesen izmantojis cits autovadītājs,” brīdina Renault Braukšanas Skolas direktors. Noteikti jāatceras pielāgot sānu spoguļus pēc auto mazgāšanas vai to notīrīšanas. Labs ieradums ir pārbaudīt spoguļus pēc automašīnas novietošanas stāvvietā, jo var gadīties, ka netīšām kāds to sabojājis. Jāatceras, ka, tiklīdz būsiet nonācis satiksmē, pielāgot spoguļus vairāk nebūs laika. „Nepareizi noregulēti spoguļi palielina „aklo zonu”, savukārt precīzi pielāgoti spoguļi ievērojami samazina potenciālo satiksmes negadījumu risku,” norāda Renault Braukšanas Skolas direktors. 

 Ir ļoti svarīgi ievērot pareizu sagatavošanās kārtību automašīnas vadīšanai. Vispirms noteikti ir jāpielāgo sēdvieta, un tikai pēc tam Jūs varat pielāgot spoguļus. Ja pēc spoguļu pielāgošanas Jūs mainīsiet sēdvietas pozīciju, noteikti atkārtoti jāpielāgo spoguļi. 

 Aizmugurējā skata spoguli ir relatīvi viegli pielāgot: tam jābūt novietot pēc iespējas taisnāk – tā, lai tas maksimāli sevī ietvertu visu aizmugurējo logu. „Nepielāgojiet spoguli tā, lai redzētu, kas notiek sānu malās – tam domāti sānu spoguļi,” norāda Renault Braukšanas Skolas instruktori. Ja braucat diennakts tumšajā laikā, arī tad attiecīgi pielāgojiet aizmugurējā skata spoguli, lai izvairītos no apžilbināšanas. 

 Izvairieties no iebraukšanas citu automašīnu „aklajās zonās”. Ja tomēr tā notiek, apdzeniet vai, tieši pretēji, piebremzējiet. Ja jūs braucat pa sānu joslu aiz kādas citas automašīnas, pārliecinieties, ka tā var redzēt jūs arī aizmugurējā spīgulī. Ja nē, tad iespējams, ka viņi jūs neredz. 

 „Mainot braukšanas joslas, vispirms apskatieties sānu spoguļos, tikai pēc tam ieslēdziet virzienrādītājus, vēlreiz pārbaudiet spoguļus un tad veiciet manevru. Ja situācija atļauj, tad pēc joslas maiņas pirms atgriešanās savā braukšanas joslā vēlreiz pārbaudiet spoguļus,” iesaka Renault Braukšanas Skolas instruktori. 

 Braucot atpakaļgaitā, nekad nepaļaujieties tikai uz spoguļiem. Vienmēr atgriezieties atpakaļ. Braucot atpakaļgaitā ārā no stāvvietas, vispirms noteikti pārliecinieties, ka nekas jums netraucē. Pārliecinieties, ka automašīnas aizmugurē nestāv bērni, vai tuvumā nav citas automašīnas, kas varētu traucēt veikt manevru. Vienmēr ieskatieties gan spoguļos, gan atgriezieties atpakaļ. Pirms uzsākat braukšanu, apskatieties pār labo un kreiso plecu. Atpakaļgaitā brauciet lēni.

 

Likumi, ko ir vērts atcerēties:

•Vispirms pielāgojiet savu sēdvietu un tikai pēc tam – spoguļus;

•Vienmēr pārbaudiet savu spoguļu stāvokli. Ja nepieciešams, pielāgojiet tos; 

•Aizmugurējā skata spogulim vajadzētu būt novietotam pēc iespējas taisnāk – tā, lai tas pilnībā ietvertu aizmugurējo logu; 

•Sānu spoguļiem vajadzētu atspoguļot tikai un vienīgi jūsu automašīnu;

•Veicot manevrus autostāvvietā, vairākkārt pārliecinieties, ka nekas netraucē. It īpaši, vai tuvumā nav bērnu. 

 

 

 

Komentāri:

Viesis: ywwichbc - 15. jūlijā 2011 06:38

3m7mzr <a href="http://pnrblhixdxky.com/">pnrblhixdxky</a>, [url=http://kjfedzqmlzeo.com/]kjfedzqmlzeo[/url], [link=http://obrguhckyqqj.com/]obrguhckyqqj[/link], http://fmpabbvlqigo.com/

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-