Neste Latvija sāks piedāvāt benzīnu ar 5% biopiedevu piejaukumu

Pievienots: 22. septembrī 2009 12:57 | Autors: Ilze Pērkone, Neste Latvija | Komentāri: (0)

Līdz ar š.g. 1.oktobrī spēkā stājušos ES direktīvu, kas nosaka 95.markas benzīnu un dīzeļdegvielu degvielas uzpildes stacijās (DUS) pārdot ar 5% biopiedevām, SIA Neste Latvija plāno piedāvāt klientiem no Orlen Lietuva (bijusī Mažeikiu nafta) iepirktu gatavu biodegvielu. Orlen Lietuva biodegvielai Latvijas tirgum izmantos Latvijā ražotās biopiedevas.

 

„Šāds lēmums tika pieņemts ņemot vērā divus svarīgākos kritērijus – kvalitāti un cenu. Kvalitāti nosaka biopiedevu, īpaši bioetanola, sajaukšana ar degvielu jeb blendinga tehnoloģiskajiem un loģistikas procesiem un to, cik kvalitatīvi tie veikti. Svarīgākais ir pilnīgi izslēgt ūdens piekļuvi, kas acumirklīgi un nenovēršami var sabojāt gala produktu. Lai izvairītos no kvalitātes riskiem, nolēmām jau gatavu biodegvielu iepirkt tur, kur līdz šim pirkām degvielu – Orlen Lietuva, jo ilgtermiņā esam apmierināti un pārliecināti par šīs pārstrādes rūpnīcas profesionalitāti un piedāvāto produktu kvalitāti. Līdztekus, šoziem veiksim ieguldījumus Neste terminālī, lai būtu gatavi degvielas tirgus situācijas izmaiņām un vajadzības gadījumā veiktu biopiedevu piejaukšanu paši. Investīcijas terminālī kopumā nepārsniegs vienu miljonu eiro,” stāsta Kristians Hallunds (Christian Hallund), SIA Neste Latvija ģenerāldirektors.

„Neste Latvija nesaņems Latvijas valsts nodokļu atvieglojumus, tieši pretēji – veiks būtisku ieguldījumu Latvijas ekonomikas atveseļošanā. Mēs papildināsim valsts budžetu, iepērkot biodegvielu no Lietuvas uzņēmuma, kas savukārt biopiedevas iepirks no Latvijas ražotājiem. Tādējādi dubulti tiks atbalstīta Latvijas lauksaimniecība un ekonomika kopumā,” papildina K.Hallunds.

No šī gada 1.oktobra SIA Neste Latvija visā Neste A24 DUS tīklā piedāvās 95.markas benzīnu ar obligāto 5% bioetanola piejaukumu, nodrošinot vislabāko kvalitāti par iespējami zemāko mazumtirdzniecības cenu tirgū. Uzņēmums turpinās nodrošināt biodegvielas pieprasījumu vairumtirdzniecībā. Savukārt dīzeļdegviela ar 5% rapša metilesteri jeb biodīzelis SIA Neste Latvija piedāvājumā nonāks 2010.gada pavasarī, rudens un ziemas mēnešos piedāvājot klientiem augstas kvalitātes arktisko dīzeli.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-