Izmisuša autovadītāja vēstule

Pievienots: 5. janvārī 2011 13:31 | Autors: AutoNews.lv | Komentāri: (20)

Rīgu kārtējo reizi ir "negaidīti pārsteigusi" ar sniegu! Rīgas Domes amatpersonas ziņo par miljoniem, kuri ir iztērēti par sniega šķūrēšanu, bet pilsētas ielas paliek arvien neizbraucamākas.
Šoreiz publicējam vienu no Autonews.lv lasītāja vēstulēm. Diemžēl mums atliek cerēt, ka vairāk nesnigs, bet cerība ir mierinājums muļķiem...







Godātais Autonews kolektīvs!

Apsveicu Jaunajā gadā! Novēlu arī šogad veiksmi, cīnoties autovadītāju interesēs.


 Ar jūsu mājas lapas starpniecību vēlos dzirdēt jūsu un citu autovadītāju, kā arī CSDD viedokli, uzklausot manas pārdomas.

 Ir iestājusies ziema, Rīgas ielās, sevišķi, ja tās nav „maģistrālās”, ir iestājies mašīnu laušanas un nervu bojāšanas periods.

 Tā kā dzīvoju Rīgā, bet ne „maģistrālā” ielā un man nav džipa (protams, pats vainīgs), manas ar automašīnu pārvietošanās spējas ir vairāk nekā ierobežotas.

Zvanot pa tel. Nr. 80003600, lai pieteiktu lūgumu kaut reizi ziemā iztīrīt ielu, saņemu atbildi: „Es jau trīs dienas nebraucu ar auto.”

Tad, lūk, par savu naudu uzņēmējs pērk auto, maksā visus ar to saistītos nodokļus, ieskaitot ceļa nodokli, maksā vēl nodokli par sava auto izmantošanu uzņēmējdarbībai, vai personīgām vajadzībām (bieži vien ieņēmumi no uzņēmējdarbības nesedz minimālo iztikas minimumu pašam uzņēmējam), bet ziemā par braukšanu... 

 Liela daļa Latvijā dzīvojošo ir pārmēru pacietīgi, tieši tādēļ deputāti var ziņot par miljona tēriņiem valsts īpašumā esošo ceļu tīrīšanai, mēs paši tīrām valstij piederošos trotuārus, stumjam un laužam savas mašīnas, maksājam nodokļus par to, ka stumjam, bet tajā pašā laikā deputāti un tiem pietuvinātās personas īsā laika periodā kļūst par miljonāriem.

Mans jautājums ir: vai mums, tiem, kas nedzīvo uz Rīgas „maģistrālajām” ielām, nepienākas atlaides no visiem augstāk minētajiem un neminētajiem nodokļiem? - cik ilgi vēl tas turpināsies?

Ar cieņu, uzņēmējs, autovadītājs Antons

P.S. Piedodiet, vārds mainīts.

Komentāri:

Leo - 5. janvārī 2011 15:25

Jā firmas auto ir ieputināts- jāizsauc ierēdnis no VID, jāatrāda šim iesnigušais auto, bet kad komunālie dienesti vai pavasaris atsvabinās no sniega gūsta auto- atkal jāizsauc VID pārstāvis, lai nofiksētu, ka piedalieties satiksmē.
Gada beigās- VID atgriezīs naudu par dīkstāvē stāvošo auto.

Leons - 5. janvārī 2011 15:30

Piekrītu vēstules autoram, jāpiebilst, ka manā rajonā cilvēki kad izmisums pārņem paši sauc vietējos tīrītājus kuriem ir traktortehnika un par to arī maksā no savas kabatas!
Ir vienkārši nekaunība iekasēt no cilvēkiem tik lielas summas nodokļos, bet ceļus netīra, tas ir īsts rekets no valdības puses!
Diemžēl cilvēki ir muļķi, ka baro parazītus no savām algām.......

Erdinger - 5. janvārī 2011 19:31

Kādam ir izdevīgi padarīt dzīvi neiespējamu, lai visi iedzīvotāji aizbrauktu prom.

Atvars - 5. janvārī 2011 22:06

To, ka ziema pienāks nebija noslēpums, bet es uzdodu vienu jautājumu ! Kur ir tehnika kas paredzēta sniega novākšanai???
Savā Āgenskalā es vēroju - cik neefektīvu tehniku izmanto. Šī ziema nav nekas neparasts, bet pilsēta nav gādājusi par sev nepieciešamo tehniku- sniega kausētāji, kurus izmanto Kanādā, sniega pūtēji, kuri attīra ietves un atvieglo sētnieka darbu- kur tas ir?
Nav un nebūs, kamēr būs politiskā atbildība ,jeb bezatbildība !

Kamitis - 5. janvārī 2011 23:26

Man Rīgas Domes pārstāvis skaidro, ka jāpāriet uz sabiedrisko transportu. Jautājums, vai man nebūs jāmaksā ceļa nodoklis par neizmantoto iespēju lietot mašīnu?

usis - 6. janvārī 2011 09:45

Ir nu gan...piii. Tik daudz kā norakt sniegu ap savu auto jau nu vajadzētu spēt. Es arī katru dienu braucu ar auto (pat diezgan daudz- darbs tāds) un savu auto novietoju daudzdzīvokļu nama pagalmā, bet kaut kā vēl neesmu izjutis tādu situāciju par ko te runā autors, kā arī neesmu vēl Rīgā redzējis neeizbraucamu ielu. Piekrītu braukšana ir apgrūtināta, bet ne jau neizbraucama.
Vecīt, ir ziema! Un ziemā ir sniegs - citu gadu vairāk, citu - mazāk. Un lai izbrauktu, sniegs ir jānotīra - un dažreiz arī pašam pakaļa jāpakustina, nevis visu tik gaidīs no valdības. Tāpēc jau mēs esma tādā pakāļā, jo visu gribam sasniegt viegli ar minimālu piepūli tikai pačīkstot, bet izrādās, ka lai kaut ko sasniegtu ir jāstrādā...
P.S. Lai nerodas muļķīgi komentāri, piebildīšu, ka braucu ar parastu vieglo priekšpiedziņas auto - Toyota Avensis

Leo - 6. janvārī 2011 10:20

to USIS..
Negribētu visam tevis teiktajam piekrist. Pārdaugava, Teika, Sarkandaugava, Vecmilgrāvis, Imanta, Zolitīde- pilna ar ielām, kuras ir pārvērtušās par vienvirziena ielām. Uzvar tikai tas, kura auto ir 4x4 vai sirsnīgs klīrens.
Braucot pa šīn nešķūrētām ielām - auto grīda ir "atbrīvota" no plastmasām, kuras aizsargā degvielas vadus, dzinēja karteri.
Manam auto ir sačakarēts bampers dēļ šīm špūrēm.
Tikai tad, ja pilsētai būs saimnieks, tehnika - būs kārtība! Neceriet, ka Nils ieviesies to !

usis - 6. janvārī 2011 11:24

Nu ko lai saka, sēdinātiem, tūnētajiem, utt. ir tā grūtāk. Bet vismaz pēc tam kad kāds tāds ir izbraucis un ar savu spoileri nošķūrējis, es braucu un bēdu nezinu... :D
Runājot par salauztajām plastmasām, arī tas ir CSNg, sauc policiju, sastādi protokolu un vērsies pēc kompensācijas pie konkrētā ceļa uzturētāja, kas nav izpildījis savus pienākumus. Elementāri. Laiku un nervus tas protams prasa, bet, ja dikti gribās, tad uz priekšu.

Erdinger - 6. janvārī 2011 15:13

Usis: viss jau pareizi, bet par ko tad mēs maksājam tos nodokļus, ja ielas reāli netiek sakoptas? Tos nodokļus lai nomaksāto ogo kā jākustina pakaļa. Nezinu, Mārupē ceļi tiek vairāk kopti, nekā Rīgā, kur sniegu aizved tikai no sabiedriskā transporta pieturām.
Jā, daudzas ielas ir kļuvušas par vienvirziena (piemēram sīka ieliņa, bet samērā svarīga tiem kas atrodas Dzirnavu ielas rajonā - Jeruzālemes iela), samainīties ar pretimbraucošo var tikai ķerot milimetrus, riskējot paslīdēt kupenā un izraisīt avāriju. Eksporta un Elizabetes krustojums - 2m kupena, iebraukšana joslā notiek pa pretējo joslu.
Protams negaidu, ka visas ielas tiks sakoptas, nokaisītas un varēšu braukt kā vasarā, bet brīžiem tiešām ir traki.

usis - 6. janvārī 2011 16:05

Nemācēšu uzreiz precīzi pateikt kāda daļa no mūsu nodokļiem aiziet ceļu uzturēšanā, bet nevajag būt tik naiviem un iedomāties, ka viss, ko es šobrīd maksāju nodokļos tiek tieši tajā nozarē, kura man šobrīd ir svarīga. Valstij ir ui cik daudz izdevumu posteņu un sadalot to visu uz galviņām beigās izrādās, ka katrs mēs ceļiem ziedojam vien pāris santīmu. Un nav jau tikai ziemas darbi, mēs jau arī vasarā gribam lai viss ir baigi forši - bedres aiztaisītas, luksofori izbūvēti, jauni ielu posmi nodoti utt.
Es šobrīd vēl negribētu mest akmeņus - vienīgais par ko jādomā tas ir krustojumi un visas iebrauktuves, jo aiz tiem kalniem tiešām ir slikta redzamība un viegli ir nepamanīt kādu ,kas tuvojas par galveno ceļu. Tos gan vajadzētu notīrīt, kaut vai tos minimalos 5 m no krustojuma.

Leons - 7. janvārī 2011 14:25

usi, gribi redzēt neizbraucamu ielu? Lūdzu aizbrauc uz kundziņsalu, Vecmīlgrāvi, Sarkandaugavu, tur tāds ir pa pilnam!
Privātais transports ir viens, bet arī operatīvais transports Vecmīlgrāvi nevar iebraukt Daudzdzīvokļu namu pagalmos, ātrās medicīniskās palīdzības dakteri brien caur kupenām šoferis četrdesmit minūtes kurināja degvielu kamēr vietējie iedzīvotāji salasījās pietiekošā skaitā lai izstumtu.....

Kāpēc kāds var nedarīt savu darbu, kāpēc mums ir jādzīvo sliktāk, kāpēc mums ir jāsamierinās ar sliktu dzīvi?
Ja katrs darīs to ko tam ir jādara tad šādas situācijas/bardaka nebūs!

Kamitis - 9. janvārī 2011 00:00

Cien. Usis
Man prieks par jūsu pozitīvo domāšanu, tikai runa nav tikai par nodokļiem, be t gan par attieksmi pret cilvēkiem. Namsaimniekus bargii sodīs par nenotīrītām ietvēm, jumtiem, bet paši var netīrīt.

Atvars - 9. janvārī 2011 00:04

Nu sāk jau kust. Rīga jau +2`. Cerams, ka silts laiks pieturēsies vēl pāris dienas, lai mazinās tās murgs.

Kamitis - 9. janvārī 2011 00:07

Paldies Dieviņam

Ronalds - 9. janvārī 2011 19:20

Zinat, kādēļ viss ir tik slikti? Jo šeit ir Latvija, šeit ir Daugava, šeit ir mūsu tēvu dzimtene...! :D

Viesis: Kalin - 9. maijā 2011 16:55

That's not just the best anwser. It's the bestest answer!

Viesis: wajvywrbunu - 10. maijā 2011 05:29

lEuisT <a href="http://svbvtlqrgosq.com/">svbvtlqrgosq</a>

Viesis: pslebxeqdi - 11. maijā 2011 04:42

awPXeJ , [url=http://khlpybwomcmo.com/]khlpybwomcmo[/url], [link=http://yzvqtpstskoh.com/]yzvqtpstskoh[/link], http://lqszkwivbxhy.com/

Viesis: bgskpakgua - 14. augustā 2011 08:19

KZHjk9 <a href="http://ypquurqjdosx.com/">ypquurqjdosx</a>, [url=http://iafdgarpvqkm.com/]iafdgarpvqkm[/url], [link=http://rrnjiyyleexw.com/]rrnjiyyleexw[/link], http://plaqsevjsira.com/

Viesis: bgskpakgua - 14. augustā 2011 08:19

KZHjk9 <a href="http://ypquurqjdosx.com/">ypquurqjdosx</a>, [url=http://iafdgarpvqkm.com/]iafdgarpvqkm[/url], [link=http://rrnjiyyleexw.com/]rrnjiyyleexw[/link], http://plaqsevjsira.com/

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-