Bremzēšanas spēks.

Pievienots: 29. novembrī 2010 14:55 | Autors: LTAB | Komentāri: (0)

Vairāk kā puse no autovadītājiem, kuriem automašīnā ir uzstādīta ABS, ekstrēmās situācijās nemāk pareizi bremzēt. Šie autovadītāji bremžu pedāli nespiež pietiekami spēcīgi vai to nenospiež līdz galam.*

Viss ir bremzēšanā

Pareiza bremzēšana braukšanas laikā ir viena no darbībām, kas vistiešāk ietekmē vadītāja un citu satiksmes dalībnieku drošību. Jo īpaši tas attiecas uz pēkšņām un bīstamām situācijām uz ceļa. "Daudzi autovadītāji nezina, vai nav pārliecināti, kā jālieto bremzes neparedzētās situācijās uz ceļa. Šī ir darbība, kas būtu pienācīgi jāiemācās, jo ikdienā, esot uz ceļa, nav vietas kļūdām" saka Renault braukšanas skolas direktors.”

Automašīnas ar ABS

Bremzēšanas tehnika atšķiras no tā, vai automašīna ir aprīkota ar ABS vai nav. ABS sistēma ļauj ievērojami saīsināt bremzēšanas ceļu, vienlaikus saglabājot automašīnas vadāmību. Visiem autovadītājiem, kuru transportlīdzekļi ir aprīkoti ar ABS, jāatceras, ka pēkšņas bremzēšanas gadījumā, bremžu pedālis jāspiež strauji, stingri un nepārtraukti. Kad aktivizējas ABS, bremžu pedālis sāk pārvietoties pretējā, uz tā izdarītā spiediena, virzienā. "Vibrācija un prettriecieni, ko sajūt vadītājs ABS darbības laikā, var sabiedēt nepieredzējušus automašīnu vadītājus. Taču tā nedrīkst notikt - ABS darbības laikā nedrīkst samazināt spiedienu uz pedāli, jo pretējā gadījumā tas var pavājināt sistēmas darbību un ievērojami palielināt bremzēšanas ceļu", uzsver Renault braukšanas skolas instruktori. "Bremžu pedāļa vibrācijas norāda uz to, ka ABS strādā pareizi."

Automašīnas bez ABS

Tiem vadītājiem, kuru automašīnas nav aprīkotas ar ABS, avārijas situācijās būtu ritmiski jānospiež un jāatlaiž bremžu pedālis. "Spiedienus uz bremžu pedāli vajadzētu izdarīt intensīvi, stingri un ritmiski, jo tikai šāda metode ļauj saglabāt kontroli pār automašīnu un nezaudēt vadāmību", iesaka Renault braukšanas skolas instruktori.

Svarīgs ir treniņš

Bīstamās situācijās, kad nav laika domāt vai analizēt to, kas notiek, ir svarīgi, ka visas darbības tiek veiktas mehāniski. Būtu nozīmīgi, ja pareizas bremzēšanas un manevrēšanas tehnikas jau būtu savlaicīgi atstrādātas, lai ārkārtas situācijās jums būtu iespēja reaģēt ātrāk un precīzāk. Viena no iespējām ir apmācība pieredzējuša instruktora vadībā, ar kuru kopā iespējams simulēt dažādas ārkārtas situācijas, lai saskaroties ar reāliem draudiem, autovadītājam būtu iespēja precīzi reaģēt.  

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-