Dacia" kļuvusi par sociālu fenomenu, veicinot jaunu patēriņa stilu automobiļu tirgū.

Pievienots: 23. novembrī 2010 11:58 | Autors: SIA BPS PR | Komentāri: (0)

Dacia ir kļuvusi par sociālu fenomenu, kas veicinājusi jaunu patēriņa stilu automobiļu tirgū. To sauc par Dacia attieksmi - augstas kvalitātes automašīnas par pieņemamu cenu. Šogad, kā liecina dati, Dacia Eiropā demonstrējusi lielāko pārdošanas izaugsmi. Nākamajos četros gados Renault plāno šos rādītājus paaugstināt vēl par 50% un palielināt produktu klāstu, pamatojoties uz pieprasījuma palielināšanos pēc lētākiem automobiļiem.





Oktobrī miljonais Dacia Logan noripoja no Mioveni rūpnīcas konveijera. Lai apmierinātu milzīgo pieprasījumu pēc Dacia Duster, Eiropas tirgū bija jāpalielina to ražošanas apjoms. Dacia Duster - ietilpīgs, praktisks ģimenes auto, kas piemērots arī bezceļiem, ātri kļuva iecienīts pircēju vidū - Francijā šobrīd jau reģistrēti 28 000 pasūtījumi.


Sešu gadu laikā Dacia ir spējusi izcīnīt stabilu pozīciju daudzu valstu tirgos. Ievērojamais pieprasījuma kāpums atspoguļojas klientu attieksmes maiņā - ja agrāk klienti rezervēti raudzījās uz lētās klases automobiļiem, tad tagad (atsaucoties uz Cételem pētījumu 2010. gadā Eiropas tirgos) 29% no viņiem plāno tērēt vidēji mazāk nekā 8000 eiro par jaunu automašīnu. Ekonomiskās krīzes rezultātā ir pieaugusi vērtība kvalitātes un cenas attiecībai, kas atspoguļo tendenci - tērēt mazāk, bet par to iegūt labāku rezultātu. Dacia ir izdevies mainīt patērētāju domāšanu, ieviešot tirgū virkni uzticamu un funkcionālu automašīnu par pieejamu cenu.


Dacia plāno palielināt pārdošanas apjomus, ieviešot tirgū jaunus modeļus, papildinot esošo modeļu dizainu, kā arī iekarojot jaunus tirgus, piemēram, Lielbritānijā Dacia varēs iegādāties jau 2012. gadā. Tiek plānots piedāvāt patērētājiem jaunu, kravas pārvadājumiem piemērotu, modeli un jaunu ģimenes auto, kā arī paplašināt Duster piedāvājumu - piedāvājot atraktīvus Duster modeļu limitētās versijas.


2010. gada 8 mēnešos pasaulē pārdoti 221 092 Dacia vieglo automašīnu modeļi, kas procentuāli nozīmē 12,1% kāpumu salīdzinājumā ar 2009. gada 0,6%. Francijas tirgū Dacia ieņem sesto vietu ar 5,1% tirgus daļas, kam arī seko pastāvīgs pārdošanas pieaugums - 118,4%. Dacia ieņem pirmo vietu Rumānijā, joprojām ar tendenci palielināties - par 2,5 punktiem jeb 33%.


Galvenie Dacia tirgi Eiropā it Francija (85567 automašīnas), Vācija (28184 automašīnas), Itālija (16760 automašīnas) un Spānija ar Kanāriju salām (15848 automašīnas) - 2010. gada septembra dati. Tajā pašā laikā lielākie Dacia tirgi: Francija, Brazīlija, Krievija, Rumānija un Irāna. Polijā Dacia modeļu skaits 2010. gada septembrī sasniedza 4039 - 100% pieaugums, salīdzinot ar šo pašu periodu 2009. gadā.


Dacia bauda savu popularitāti Rietumeiropā. Īpaši lielu interesi piesaista Dacia Duster - kopš tā tirdzniecības uzsākšanas 2010. gadā ir saņemti 85 322 pasūtījumi. Visvairāk Dacia Duster automašīnu ir redzamas uz ceļiem Francijā, Vācijā, Spānijā un Beļģijā (izņemot Rumāniju, protams). Vācijā katru mēnesi kopš Duster pārdošanas uzsākšanas 900 automašīnas nonāk pie saviem jaunajiem saimniekiem. Turklāt Dacia ir labi pazīstama ar zemajām apkopes un apkalpošanas izmaksām - automašīnas ir aprīkotas ar mazas litrāžas dzinējiem, un tai ir mazi tehniskās apkopes izdevumi.


Dacia īpašnieki ir visapmierinātākie automašīnu lietotāji. 2010. gadā JD Power VOSS veiktajā pētījumā Dacia ierindojas ceturtajā vietā Francijā (to pārspēja tikai Honda, Mercedes un BMW), bet Vācijā tā dala otro vietu ar BMW. Šajā aptaujā tika mērīta automašīnu īpašnieku apmierinātība ar savu automašīnu, kuram bija jābūt vismaz divus gadus vecam vidējās klases automobilim. Tika izdalīti pieci kritēriji: kvalitāte, drošība, funkcionalitāte (ārējais dizains, braukšanas ērtums, ietilpība), apkalpošanas izmaksas un uzturēšanas izmaksas.


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-