Peugeot iOn Vācijā ieguvis cienījamu titulu

Pievienots: 11. novembrī 2010 13:19 | Autors: Peugeot.lv | Komentāri: (0)

Pirms nedēļas Peugeot uzņēmumam Berlīnē par drīzumā tirgū pieejamo jauno elektroautomobili iOn tika piešķirts Grünes Lenkrad 2010 (Zaļā stūre 2010) tituls. Uzvarētājs tika izvēlēts starp 20 nozīmīgiem vidi saudzējošas koncepcijas projektiem.

No 20 titula kandidātu projektiem, kuru starpā bija gan automašīnas, gan arī koncepcijas un tehnoloģijas, žurnāla Auto Bild un avīzes Bild am Sonntag lasītāji izvēlējās piecus finālistus. Izvēles galvenais kritērijs bija projekta ieguldījums transportlīdzekļu radītā ekoloģiskās pēdas nospieduma samazināšanā. Starptautiska žūrijas komisija ko veidoja automobiļu un vides eksperti, izvēlējās uzvarētāju no pieciem finālistiem un galveno prēmiju nolēma pasniegt Peugeot iOn.


PSA Grupas priekšsēdētājs Žans-Marks Gāls /Jean-Marc Gales/ ir ļoti lepns par Peugeot uzņēmumam piešķirto titulu, jo tā ir atzinība par tehnoloģisko prasmju attīstīšanu un ziedošanos tehnoloģiju izstrādāšanai, lai samazinātu automašīnu radīto ogļskābās gāzes izmešu daudzumu. "Par mūsu centieniem liecina gan pēdējā desmitgadē radītais dīzeļdzinēja kvēpu daļiņu filtrs, gan tūliņ tirgū piejamais Peugeot iOn, gan arī pasaulē pirmā dīzeļhibrīda tehnoloģija, kuru paredzēts demonstrēt nākamgad," piebilst Gales.


Peugeot iOn, ko Eiropas tirgū būs iespējams iegādāties, sākot no decembra, ir jaunās paaudzes elektroautomobilis. Klusajam un dinamiskajam transportlīdzeklim, kurā ērti un droši var pārvietoties līdz pat četri pasažieri, ir 3,48 metrus gara, kompakta virsbūve un 47 kW (64 zs) dzinējs. Pateicoties efektīvajam litija jonu akumulatoram, ar Peugeot iOn līdz nākamajai uzlādēšanas reizei var nobraukt apmēram 150 kilometrus.


Ar vidi saistītajām ierosmēm veltītā Grünes Lenkrad balva tiek piešķirta kopš 2007. gada. Tā veido daļu no cienījamās Goldenes Lenkrad (Zelta stūre) prēmijas, ko Axel Springer Press grupa jau 34 gadus piešķir automobiļu ražotājiem.


1810. gadā dibinātais Peugeot ražo satiksmes līdzekļus no velosipēdiem līdz komercautomašīnām. Uzņēmums ar 10 000 pārstāvniecībām 160 valstīs ir viens no vadošajiem autoražotājiem pasaulē. 2009. gadā Peugeot pārdeva 1,84 miljonus transportlīdzekļu, no tiem pusei ogļskābās gāzes izmešu daudzums nepārsniedz 140 g uz vienu kilometru. KW Bruun ar 50 gadu darba pieredzi ir Peugeot oficiālais importētājs Igaunijā, Latvijā, Dānijā, Zviedrijā un Īslandē, gada laikā pārdodot apmēram 40 000 Peugeot automašīnu.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-