LAMB akcija “Autogaismas – Kārtībā” noslēgusies!

Pievienots: 3. novembrī 2010 18:06 | Autors: LAMB preses dienests | Komentāri: (0)

Ir noslēgusies ikgadējā satiksmes drošības akcija „Autogaismas – Kārtībā”, kuru organizēja Latvijas Automoto biedrība (LAMB) sadarbībā ar AAS ERGO Latvija, DUS „Viada”, OCTA un CSDD. Tās mērķis bija veicināt satiksmes drošību un, diennakts gaišajam laikam kļūstot īsākam, aicināt autovadītājus lielāku uzmanību pievērst savu automašīnu gaismām.

Tieši nenoregulētas autogaismas bieži mēdz būt satiksmes negadījuma iemesls,  tādēļ akcijas ietvaros, lai palīdzētu autovadītājiem ne tikai galvaspilsētā, bet citos Latvijas reģionos, LAMB piedāvāja iespēju pārbaudīt un noregulēt autogaismas bezmaksas.

 Kopumā Rīgā, Daugavpilī, Jēkabpilī, Liepājā un Ventspilī tika pārbaudītas vairāk nekā 3000 automašīnas. 10% no tām autogaismas bija kārtībā, vēl 10% bija jādodas autogaismas remontēt uz autoservisu, bet pārējiem gaismas tika noregulētas uz vietas. Tas liecina, ka LAMB aicinājumam, pārbaudīt autogaismas, atsaucas  arvien vairāk autovadītāju, gan tie, kas tikai vēlas pārbaudīt autogaismas, gan tie, kas reāli apzinās sava autogaismu trūkumus un vēlas tos novērst. Arī Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) statistika liecina, ka visizplatītākais iemesls, kādēļ tehnisko apskati neiziet automašīnas vecumā līdz 10 gadiem, ir nenoregulētas autogaismas.

 “LAMB tāpat kā autoklubi visā Eiropā rūpējas par satiksmes drošību un atbalsta autovadītājus. Esam pārliecināti, ka šī gada akcija būs novērsusi ne vienu vien nepatīkamu atgadījumu uz ceļa,” uzskata LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

Pareizi noregulētas autogaismas veicina drošību uz ceļa tumšajā diennakts laikā. Nav gaismu – nav auto!


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-