Ar mākslu pret zagļiem !

Pievienots: 28. oktobrī 2010 21:50 | Autors: Kaspars Bergmanis . www.autonews.lv | Komentāri: (1)

Šā gada aprīļa „AutoInfo” numurā publicējām pētījumu par auto spoguļu zagšanas problēmu Latvijā.
Ik dienas kāds „BMW”, „Mercedes” vai „Lexus” auto šķiras no saviem spoguļiem, jo kārtējam narkomānam ir vajadzīga deva. Pēc policijas atzinuma 90% notverto auto spoguļu zagļu ir cilvēki, kuri lieto narkotikas.

Spoguļu zagšanas sērga vasaras mēnešos bija kaut cik mitējusies, bet, iestājoties rudenim, kad satumst arvien ātrāk, pieaug arī zādzību skaits.

Savā publikācijā mēs aicinājām zagļu „iecienīto” automobiļu īpašniekus marķēt sava spēkrata detaļas, lai tās nenokļūtu rezerves daļu otrreizējā tirgū un, policijai aizturot personu, kuras kabatās ir nozagtās detaļas, varētu atrast īpašnieku, kuram tās ir nozagtas. Tieši zagļiem izņemto mantu identifikācija jeb īpašuma tiesību pierādījums ir pamatproblēma. Diemžēl tumšā laikā zagļi nepamana, ka spoguļu stikli ir marķēti un nozagto stikliņu saplēš vai izmet.



Laikraksta „AutoInfo” priekšlikums bija izveidot informatīvu zīmi(piktogrammu), kuru varētu līmēt uz automobiļa spoguļa korpusa. Šādas uzlīmes informētu, ka auto ir marķēts un zaglis var savu laiku netērēt un lieku reizi neriskēt.

Laikraksta ideju par uzlīmes izveidi aktīvi atbalstīja auto aizsardzības eksperti SIA „Autonams”, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde, Latvijas Apdrošinātāju asociācija, TV raidījums „Zebra” un interneta portāls „Bmwpower.lv”.

Šā gada 28. oktobrī tika izsludināts atklāts konkurss, kurā jebkurš var piedalīties informatīvas zīmes „Šis auto ir marķēts !” izveidē. Konkursa uzvarētājs saņems naudas balvu. Par konkursa noteikumiem var uzzināt SIA „Autonams” mājaslapā www.autonams.lv.

Decembra „AutoInfo” laikraksta numurā informēsim, kurš mākslinieks ir radījis vislabāko ideju uzlīmei „Šis auto ir marķēts!”.


 

Komentāri:

viktors viktors - 3. februārī 2011 09:01

man vajag šādu uzlīmi!, labi stikliņi ir marķēti, bet man korpusus nozaga. stikliņus nolikaa blakus!?:) ko tur lai dara!?

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-