Slideni ceļi jau ir realitāte !

Pievienots: 14. oktobrī 2010 12:46 | Autors: If apdrošināšana | Komentāri: (1)

13.oktobrī If apdrošināšanā saņemts pieteikums KASKO atlīdzībai, kas ir saistīts ar pirmo sniegu – plkst.12.30 Siguldas novadā uz Inčukalna – Valmieras šosejas avarēja automašīna Hyundai Matrix.

Kā savos paskaidrojumos bija norādījis automašīnas vadītājs, ceļš bijis ļoti slidens un sniegots, kā rezultātā auto saslīdēja un uztriecās uz ceļa apmales priekšmeta, pārdurot bāku un bojājot auto virsbūvi. Pašlaik tiek precizēts atlīdzības apmērs.

Saskaņā ar "If" apdrošināšana datiem, pēdējās nedēļās dubultojies avāriju skaits, distances neievērošanas dēļ. Pašlaik visvairāk šādi negadījumi reģistrēti Rīgā un Liepājā. Negadījumos iesaistītie autovadītāji savos paskaidrojumos norāda, ka nav spējuši nobremzēt un ietriekušies priekšā braucošajā auto, vai arī viņu auto cietis, jo aizmugurē braucošais šoferis nav savlaicīgi paguvis nobremzēt. Tas liecina par to, ka arvien vairāk šoferu neievēro pietiekamu distanci, lai spētu noreaģēt negaidītā situācijā, kā arī pie stūres ir neuzmanīgi un dažkārt nodarbojas ar papildus lietām.

„Vidējais šādu satiksmes negadījumu, kuros bijuši iesaistīti "If" apdrošināšana KASKO klienti, atlīdzību apmērs ir 2 200 lati, taču ir negadījumi, kuros atlīdzība sasniedz pat 4 līdz 5 000 latu. Tā Liepājā If klienta automašīnai "Nissan Qashqai", kuru taranēja aizmugurē braucošs auto un uzstūma virsū priekšā braucošam auto, zaudējumu apmērs sasniedza pat 5 300 latu, savukārt Rīgā "If" klients, nespējot nobremzēt ar "Mersedes Benz", ietriecās priekšā braucošajā auto un negadījumā aprēķinātais zaudējumu apmērs ir 4 800 lati.

Šādu avāriju skaita būtisku palielināšanos "If" speciālisti skaidro ar to, ka, iestājoties rudenim, ir beidzies aktīvais atvaļinājumu laiks, sācies mācību gads, tādējādi, īpaši Rīgā, ir palielinājusies satiksmes intensitāte. Novērots, ka vecāki, vedot  savus bērnus uz/no skolas, ir neuzmanīgāki, jo brauciena laikā papildus uzmanību mēdz pievērst atvasēm. Taču uzmanības novēršana no ceļa kaut uz dažām sekundēm var radīt avārijas situācijas. Tāpat vīrusu periodā sliktas pašsajūtas dēļ nav jābrauc, ja tā samazina reakcijas ātrumu. Šoferiem jābūt uzmanīgiem, ja ceļu klāj lapas, jo tās ceļa segumu padara slidenu. Papildus redzamības apgrūtinājumus rada arī saule, kas spīd zemākā leņķī un būtiski ietekmē šofera spēju reaģēt.

Tā kā dažviet Latvijā pirmais sniegs jau ir uzsnidzis un ir notikuši pirmie negadījumi, If apdrošināšana iesaka neatlikt ziemas riepu uzlikšanu. Iestājoties tumšākam laika periodam, ir lietderīgi pārbaudīt arī auto gaismas, nomainīt logu mazgāšanas šķidrumu un logu tīrītāju slotiņas, kā arī savlaicīgi turēt pa rokai logu skrāpi.

„Mēdz teikt, ka ziema vienmēr atnāk negaidīti. Mūsu pieredze liecina, ka autobraucēji, kuri savlaicīgi neparūpējas par ziemas riepu nomaiņu, kļūst par pirmajiem aukstā laika upuriem. Lai gan Latvijā auto ar ziemas riepām obligāti jābūt aprīkotiem no 1.decembra, nereti jau krietni pirms šī laika mēdzam piedzīvot visai skarbus un nepastāvīgus laika apstākļus. Būtībā automašīnai ar ziemas riepām jābūt aprīkotai tiklīdz diennakts vidējā temperatūra ir zemāka par 7 grādiem,” norāda If apdrošināšana KASKO produkta vadītājs Kaspars Duburs.

 

Komentāri:

Anry - 15. oktobrī 2010 12:14

Uz slidena ceļa "pārdurta bāka".... mjā....

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-