LAMB komandai 3. vieta Eiropā!

Pievienots: 29. septembrī 2010 15:22 | Autors: LAMB | Komentāri: (3)

Sīvā cīņā 22 komandu konkurencē Latvijas Automoto biedrības (LAMB) izlase ieguva trešo vietu 25. Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku forumā (European Traffic Education Contest) Maķedonijas galvaspilsētā Skopjē.

Tās organizē Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA), kuras dalīborganizācija kopā ar citiem Eiropas autoklubiem ir arī LAMB. Latvijas komandai bija vienāds punktu skaits ar mājiniekiem, kuriem otro vietu nodrošināja labāki rezultāti praktiskajās braukšanas disciplīnās. Sacensības uzvarēja Krievijas autokluba izlase.

Latviju pārstāvēja Anastasija Noskova un Rihards Matīss Lipsnis no Baložu vidusskolas, kā arī Airita Motivāne un Matīss Tīrums no Ozolkalna pamatskolas. Jaunieši uzvarēja CSDD organizētajā Latvijas Jauno satiksmes dalībnieku forumā, kas šogad notika jau 18. reizi.

“Apzinīga attieksme pret satiksmes drošību ir jāmāca jau no mazotnes, ģimenē un skolā. Šādas sacensības ir nozīmīgs solis izpratnes, zināšanu un atbildības veicināšanā,” uzskata LAMB  prezidents Juris Zvirbulis.

Latvijā Jauno satiksmes dalībnieku forums tiek rīkots vairākās kārtās un šogad tas notika jau 18.reizi. Sākotnēji sacensības notiek reģionos, bet foruma finālā jūnijā tika noskaidroti astoņi labākie zēni un meitenes. Augusta sākuma CSDD organizēja speciālu nometni, kuras noslēguma pārbaudījumos tika izraudzīti četri labākie bērni.

Arī nākamgad tiks organizēts Latvijas Jauno satiksmes dalībnieku forums, kurā būs iespējams piedalīties ikvienam 10–12 gadus vecam skolēnam, kurš vēlas attīstīt savu riteņbraukšanas prasmi un papildināt zināšanas satiksmes drošības jautājumos. 2011.gada Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku forums norisināsies Parīzē.

LAMB jau 12 gadus nodrošina Latvijas komandas dalību Eiropas sacensībās. Atbalstītāji ir arī "OKarte", kas rūpējas par balvām sacensību uzvarētājiem un  OCTA, kas finansē Latvijas Jauno satiksmes dalībnieku forumu.

LAMB preses dienests.


 

Komentāri:

Jurmala - 30. septembrī 2010 08:49

Malachi, LAMB. Svarīgi, ka atbalsta jaunos.

JM - 30. septembrī 2010 10:10

Prieks ka šādas aktivitātes vēl notiek! Atbalsts jaunatnei ir ieguldījums mūsu nākotnē - šajā gadījumā mūsu satiksmes drošībā! Way to go LAMB :)

Anry - 4. oktobrī 2010 11:23

Bronza! Super! Laba reklāma arī nākamā gada sacensībām Latvijā!

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-