"Saab 9-5" augusta beigās būs Latvijā.

Pievienots: 3. augustā 2010 09:18 | Autors: Viking Motors | Komentāri: (0)

Pavisam "svaigs" Saab 9-5 augusta beigās būs Latvijā.
“Jaunais Saab 9-5 paver priekškaru jaunai Saab zīmola ērai," saka Zviedrijas Saab rūpnīcas tagadējie īpašnieki "Spyker Cars NV", kuru vadībā šis ir pirmais ievērojamais veikums - tehnoloģiski vispārākais Saab, kas jebkad ir radīts.

Saab 9-5 apvienoti vesela virkne dažādu tehnisku jauninājumu un izcils dizains, kas sniedz "svaigu" alternatīvu starp premium automašīnām. Savu izteiksmīgo izskatu Saab 9-5 ir aizguvis no godalgotā "AeroX" konceptauto, tādejādi ieviešot pavisam jaunas vēsmas premium automašīnu segmentā, radot nākotnes dizainu, kura saknes meklējamas aviācijā.

Daži no jaunumiem, ko Saab iekļāvis jaunajā 9-5 modelī ir: aviācijas tipa informācijas displejs, adaptīvās gaismas (Bi-Xenon Smart Beam), trīszonu klimatkontrole, bezatslēgu iedarbināšana, vadītājam nepieciešamās informācijas projekcija uz vējstikla, adaptīvā kruīza kontrole, dinamisks parkošanās palīgs, dažādu piekares režīmu maiņa, sākot no komforta līdz sporta režīmam, tāpat arī sistēma, kas atpazīst ceļa zīmes, kā arī Saab XWD pilnpiedziņa, kas ir nozares vadošā 4x4 sistēma.

Saab 9-5 turbo motoru palete sākas ar 1.6 litru dzinēju, kura realtīvi mazais četru cilindru turbo motors slēpj sevī 180 Zs lielu jaudu. Sešu dažādu Saab 9-5 motoru rindu noslēdz 300 Zs jaudas 2.8 dzinējs, kas tiek uzstādīts tikai Aero pilnpiedziņas (XWD) versijā. Saab joprojām izvēlei piedāvā automašīnas, kas darbināmas ar trīs dažādām degvielām: benzīnu, dīzeļdegvielu un biobenzīnu E85, kas, rūpējoties par vidi, spēj nodrošināt zemāku CO2 emisiju - 139 g/km.

"Vairākas Saab 9-5 automašīnas jau ir pasūtītas un Latvijā gaidāmas augusta vidū,", zina teikt SIA "Viking Motors", kas ir oficiālais Saab pārstāvis Latvijā.

Saab rūpnīca turpina savu darbu agrākajā mājvietā Trolhatanā (Trollhättan), Zviedrijā, taču ir mainījusi īpašniekus no agrākā "General Motors" uz Nīderlandes uzņēmuma "Spyker Cars NV", kas zināms kā dārgu sporta auto ražotājs. Šīs izmaiņas arī iezīmē Saab jauno ēru, jo Spyker ir apņēmības pilns SAAB pacelt daudz augstākā kvalitātes un prestiža līmenī.


Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-